Elicopterul SMURD, prăbușit în Republica Moldova, transportat la Chișinău: Ancheta la fața locului s-a încheiat (VIDEO)

Elicopterul SMURD, prăbușit în Republica Moldova, transportat la Chișinău: Ancheta la fața locului s-a încheiat (VIDEO)

Procurorii Parchetului General au finalizat cercetarea la faţa locului în cazul elicopterului SMURD prăbușit în Republica Moldova. Anchetatorii au ridicat de la faţa locului mai multe obiecte ce urmează a fi predate autorităţilor române. Mai mult, epava elicopterului a fost ridicată de la faţa locului şi transportată la Chişinău, informează B1 TV.

”După cum știți, în cauza s-a realizat un acord de cooperare internațională, cooperare judiciară între autoritățile române și autoritățile din Republica Moldova, a fost realizată cercetarea la fața locului, au fost ridicate mijloacele materiale de probă, inclusiv aeronava așa cum se afla ea, fragmente”, a declarat procurorul general Augustin Lazăr.

Elicopterul SMURD, prăbușit în Republica Moldova, transportat la Chișinău: Ancheta la fața locului s-a încheiat

#DIRECT_ONE_l0czfb#

Aşadar procurorii au finalizat cercetarea la faţa locului în cazul elicopterului SMURD, prăbuşit în Republica Moldova. Epava elicopterului a fost ridicată şi transportată la Chişinău într-un hangar aparţinând Departamentului pentru Situaţii Excepţionale din Republica Moldova şi urmează să fie predată autorităţilor române.

De asemenea, spun procurorii Parchetului General , s-a hotărât efectuarea de către Institutul Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române a unei expertize genetice judiciare cu privire la probele biologice ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului.

Pe 2 iunie, un elicopter SMURD care efectua o a doua misiune în Republica Moldova s-a prăbuşit în apropierea localităţii Haragîş. Toţi cei patru membri ai echipajului au murit.

Elicopterul a fost cumpărat în 2014, de Ministerul Sănătăţii, cu 5 milioane de euro.