Eugen Tomac: Redeschiderea Ambasadei României la Kiev este un act de mare curaj, care trebuie salutat (VIDEO)

Eugen Tomac: Redeschiderea Ambasadei României la Kiev este un act de mare curaj, care trebuie salutat (VIDEO)
Foto: Facebook / Eugen Tomac

Eugen Tomac a salutat sâmbătă decizia Ministerului de Externe Român de a redeschide Ambasada României la Kiev, în condițiile în care războiul din Ucraina este departe de a se încheia. Președintele PMP consideră că decizia este foarte curajoasă și importantă pentru ajutorarea țării invadate și a cetățenilor români aflați încă acolo.

„Anunțul Ministrului de Externe, Bogdan Aurescu este extrem important pentru că ne aliniem statelor partenere ale Ucrainei în aceste momente extrem de dificile prin care trece. În Ucraina avem o comunitate de jumătate de milion de români. Este un act de mare curaj ținând cont de faptul că rusii atacă oriunde de in Ucraina la ora actuală. Trebuie să salutam acest gest al autoritățile române de  a lua acesta decizie importantă pentru că comunicarea directa cu autoritățile ucrainene este esențială si este un gest de solidaritate, de fermitate în angajamentul nostru prin care ne-am asumat să oferim tot suportul necesar pentru ca Ucraină sa poată trece cu bine peste acestă provocare uriașă. Pe plan politic bilateral a fot destul de intens si acesta este cel mai important în contextul actual, având în vedere frontiera comună foarte mare cu Ucraina”, a declarat Eugen Tomac în emsiunea Știrile B1, prezentate de Dan Gabor pe B1 Tv.

 Ambasada României la Kiev și-a reluat activitatea

Ambasada României la Kiev și-a reluat activitatea începând de sâmbătă, 14 mai, a anunțat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Mă bucur să anunț că începând de astăzi Ambasada României la Kiev și-a reluat activitatea. România este pe deplin alături de partenerul său Ucraina în lupta sa curajoasă pentru libertate!”, a transmis Bogdan Aurescu pe Twitter.

Urmăriți B1TV.ro și pe