Euronews: Arestarea şefei DIICOT, o ironie a luptei anticorupţie în România (VIDEO)

Euronews: Arestarea şefei DIICOT, o ironie a luptei anticorupţie în România (VIDEO)
Foto: B1 TV

Arestarea şefei DIICOT de propriii colegi procurori, o ironie a luptei anticorupţie în România! Aşa este prezentată de agenţiile străine de presă reţinerea şi trimiterea după gratii a Alinei Bica pentru abuz în serviciu. Presa internaţională subliniază că ţara noastră s-a angajat să intensifice lupta împotriva corupţiei încă de la intrarea sa în Uniunea Europeană, fiind supravegheată de Bruxelles în acest domeniu.

”Oficialii anticorupţie au reţinut-o şi interogat-o pe şefa procurorilor pentru combaterea crimei organizate din România. Alina Bica este şefa direcţiei guvernamentale care anchetează mafia, crima organizată şi terorismul. Ea este cercetată pentru abuz în serviciu, după despăgubirea acordată pentru un teren supraevaluat din Capitală, cauzând un prejudiciu statului român de peste 60 de milioane de euro. Cazul face parte dintr-o investigaţie amplă care se extinde şi asupra a doi dintre foştii colegi ai Alinei Bica, precum şi asupra unui om de afaceri şi a unui deputat de etnie maghiară.”, arată jurnaliştii de la Euronews, care au calificat arestarea şefei DIICOT de către colegii ei procurori drept o ironie a luptei anticorupţie în România.

Şi AFP anunţă reţinerea şefei DIICOT. „România s-a angajat să intensifice lupta împotriva corupţiei de la intrarea sa în Uniunea Europeană în 2007 şi face obiectul unei supravegheri a Bruxelles-ului în acest domeniu”, anunţă jurnaliştii AFP.

Alina Bica a fost arestată de instanţa supremă, în dosarul de corupţie în care este cercetată pentru abuz în serviciu. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă.

Arestarea Alinei Bica, în presa internațională

Tags:
Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)