Eurostat: Românii se numără printre cei mai expuși riscului de sărăcie și excluziune socială din Uniunea Europeană

Eurostat: Românii se numără printre cei mai expuși riscului de sărăcie și excluziune socială din Uniunea Europeană

Oficiul European de Statistică (Eurostat) a prezentat joi datele în ceea ce privește gradul de sărăcie al țărilor membre ale blocului comunitar. Se pare că cea mai ridicată pondere a populaţiei supusă riscului de sărăcie şi excluziune socială în UE se înregistra anul trecut în România (34%), Bulgaria (32%), Grecia şi Spania (ambele cu 28%)

În 2021 în UE 73,7 milioane de persoane erau supuse riscului de sărăcie, 27 milioane de persoane se confruntau cu lipsuri materiale grave şi erau defavorizate din punct de vedere social, iar 29,3 milioane de persoane locuiau în gospodării cu intensitate de lucru scăzută.

Românii și bulgarii sunt cei mai expuși riscului de sărăcie și excluziune socială în UE

În urma acestor date, se poate observa că românii și bulgari sunt cei mai expuși riscului de sărăcie și exclusiune socială din UE.

De asemenea, în contrast, cea mai scăzută pondere a persoanelor supuse riscului de sărăcie şi excluziune socială se înregistra în 2021 în Cehia (11%), Slovenia (13%) şi Finlanda (14%), notează Agerpres.

În 2021, erau în UE 95,4 milioane de persoane supuse riscului de sărăcie şi excluziune socială, reprezentând 21,7% din populaţie, o uşoară creştere faţă de 2020 (94,8 milioane de persoane, 21,6% din populaţie).

Din cele 95,4 milioane de persoane din UE care se confruntă cu riscul de sărăcie şi excluziune socială, aproximativ 5,9 milioane (1,3% din totalul populaţiei) locuiau în gospodării care se confruntau simultan cu toate cele trei riscuri de sărăcie şi excluziune socială.

Urmăriți B1TV.ro și pe