Exercițiu cu substanțe radioactive la ISU Mureș. A fost simulat un accident rutier

Exercițiu cu substanțe radioactive la ISU Mureș. A fost simulat un accident rutier
Foto: Facebook / ISU Constanța

Un exercițiu privind posibilitatea de a se produce un accident rutier în care să fie implicate și substanțe radioactive a avut loc miercuri, la ora 22, pe o stradă din Târgu Mureș, transmite Rador preluată de G4Media.ro.

Exercițiu cu substanțe radioactive, miercuri, la ISU Mureș

A fost simulat un accident rutier între autoutilitara unui distribuitor de gaze naturale care transporta o substanță radioactivă, în interiorul căreia erau două persoane, și un autoturism în care se aflau cinci persoane.

”O autospecială care transporta materiale radioactive, ieșind din curtea unui agent economic, nu a acordat prioritate și a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, în urma accidentului rutier rezultând 7 victime încarcerate care, pe lângă faptul că au fost prinse în fiarele contorsionate, au fost expuse și unei substanțe radioactive. În astfel de situații, se acționează de către echipajul CBRN pentru stabilirea zonelor de siguranță, se scot victimele din zona roșie, trecându-se la decontaminarea acestora și, ulterior, acordarea primului ajutor calificat și transportul în unitățile spitalicești”, a declarat prim-adjunctul inspectorului şef din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș, colonel Cristian Buhăianu.

El a explicat că prin aceste exerciții se urmărește să fie identificate eventualele sincope în funcționarea sistemului de urgență, astfel încât ele să fie corectate din timp.

„Chiar dacă situația a fost una pur ipotetică, cu o probabilitate foarte mică de a se produce, riscul nu poate fi eliminat și, până la urmă, trebuie, prin scenariile exercițiilor, să punem în dificultate forțele de intervenție. De fiecare dată, scopul exercițiilor este de a identifica aspecte care pot fi îmbunătățite, legate de procedurile noastre, cât și de modul de interacțiune cu alte autorități. Au fost identificate anumite aspecte care, în viitor, pot fi îmbunătățite”, a mai spus Cristian Buhăianu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:22 - „Bă, nu mai da în el, mă!”. Adolescent din Timiș, bătut de părinţii unui alt copil
09:13 - Peste 149 de polițiști au fost răniți și 172 de persoane au fost arestate în timpul protestelor împotriva reformei pensiilor din Franța
09:05 - Poliția Locală Brașov cere schimbarea legii în cazul oamenilor fără adăpost. Vrea ca aceștia să poată fi duși în centrele de zi: „95% refuză să se deplaseze și să primească serviciile”
09:02 - Rodica Popescu Bitănescu a dezvăluit drama care i-a marcat copilăria: „Am ajuns piele și os. Foamea m-a înnebunit. Am crescut cu atac de panică”
08:57 - Armata SUA a lansat lovituri aeriene în Siria, după ce un atac cu dronă iraniană a ucis mai mulți soldați americani
08:51 - Continuă disputa între China și SUA din cauza unui distrugător de rachete american aflat în Marea Chinei de Sud
08:48 - Vica Blochina și Bianca Drăgușanu, la cuțite: „Ai înțeles total greșit! Puteai să mă suni, să mă întrebi”
08:41 - Marcel Boloș: „Rotativa guvernamentală ar trebui amânată după depunerea cererii de plată numărul 3 din PNRR” / Despre implementarea reformelor: „Flexibilitatea Comisiei Europene tinde spre zero”
08:36 - Trei mașini s-au făcut scrum într-o parcare din Vâlcea. Momentul în care piromanul a dat foc surprins pe camerele stradale (VIDEO)
08:25 - Situație neașteptată pentru Mihai Bobonete într-o benzinărie / O angajată l-a confundat cu un alt artist și l-a luat la rost: „E păcat de tatăl dumneavoastră, că se răsucește în mormânt”