Fabrică de bani falși, descoperită de DIICOT la Hunedoara: Peste 100 de bancnote de 200 de lei, introduse pe piață

Fabrică de bani falși, descoperită de DIICOT la Hunedoara: Peste 100 de bancnote de 200 de lei, introduse pe piață

O grupare infracţională formată din mai mulţi membri acuzaţi că au falsificat peste o sută de bancnote de 200 de lei, care au fost introduse apoi pe piaţă, a fost destructurată, miercuri, de procurorii DIICOT Hunedoara, în urma percheziţiilor fiind ridicată şi „o fabrică de bancnote contrafăcute”.

„Din probele administrate în cauză rezultă că, în perioada aprilie-septembrie 2014, opt persoane constituite într-un grup infracţional organizat au pus în circulaţie peste 100 de bancnote în cupiură de 200 de lei contrafăcute, banii falşi fiind depistaţi de administratorii societăţilor comerciale la care au fost plasaţi sau de reprezentanţii băncilor care i-au ridicat sau i-au primit de la persoane care nu aveau cunoştinţă despre faptul că bancnotele sunt contrafăcute”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Potrivit sursei citate, din investigaţii rezultă că bancnotele au fost falsificate de unul dintre membrii grupării, cu o imprimantă tip-scanner.

În urma unei monitorizări specifice, în data de 4 septembrie 2014 a fost prins în flagrant suspectul Muntean Arnoc, în timp ce se deplasa ca pasager într-un autoturism ce a fost oprit în trafic de către lucrătorii Poliției Rutiere Hunedoara.

În urma controlului, au fost găsite sub preșul din partea stângă față al locului ocupat de suspectul Muntean Arnoc două pachete ambalate în hârtie albă. Într-unul se aflau 25 de bancnote în cupiură de 200 de lei având aceeași serie, iar în celălalt de aflau înscrisuri, precizează DIICOT.

În data de 22 octombrie 2014, procurorii DIICOT – BT Hunedoara și polițiștii SCCO Hunedoara au efectuat șase percheziții la domiciliile suspecților, situate pe raza municipiului Deva, a orașelor Călan și Hațeg, a comunei Brănișca. În urma perchezițiilor în locuința unui suspect din comuna Brănișca, județul Hunedoara, a fost descoperită și ridicată, printre alte obiecte și înscrisuri, și “fabrica” de bancnote contrafăcute.

Totodată au fost puse în executare 8 mandate de aducere la sediul DIICOT – BT Hunedoara, în vederea audierilor.