Facebook Messenger va cripta toate conversaţiile de anul viitor

Facebook Messenger va cripta toate conversaţiile de anul viitor
Compania americană Facebook a fost condamnată de justiția din Austria pentru că nu a respectat normele privind colectarea datelor. Foto: Pixabay

Meta anunță schimbări care ar putea aduce modificări importante pentru serviciul Messenger. Compania a început să testeze criptarea end-to-end şi plănuieşte să lanseze această facilitate pentru toţi utilizatorii în cursul anului viitor.

De anul viitor, E2EE (criptarea de la un capăt la celălalt al conversaţiei) va fi activată în mod implicit pentru toţi utilizatorii serviciului, exact cum se întâmplă în cazul WhatsApp de mulţi ani.

Meta spune că în această săptămână a început să facă primele teste în acest sens. Aleatoriu, conversaţiile anumitor utilizatori vor fi criptate automat, pentru ca inginerii companiei să vadă cum funcţionează această facilitate şi ce probleme trebuie rezolvate.

Tehnologia E2EE face ca discuţiile să nu poată fi văzute de nimeni, în afara celor doi (sau mai mulţi) utilizatori. Nici măcar Meta nu va putea să vadă discuţiile criptate astfel.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe