Falsuri ale unor picturi din Rusia, descoperite într-un muzeu din Köln. Ce spun experții

Falsuri ale unor picturi din Rusia, descoperite într-un muzeu din Köln. Ce spun experții

Falsuri ale unor picturi din Rusia, descoperite într-un muzeu din Köln. Ce spun experții

Muzeul Ludwig din Köln (Germania) găzduieşte una dintre cele mai importante colecţii de artă avangardistă rusă din lume.

Recent, angajații instituției au constatat că unele dintre lucrările de artă pe care le dețin sunt falsuri, scrie e-flux.com

Falsuri ale unor picturi din Rusia, într-un muzeu din Köln

„După o lungă perioadă în care falsul a fost un subiect tabu, un număr din ce în ce mai mare de muzee devin mai transparente cu privire la modul în care se ocupă de lucrările care nu sunt autentice şi fac schimb de experienţă”, au precizat experții.

Aceștia au analizat 49 din cele 100 de picturi ruse deţinute de muzeu, realizând că22 ar fi falsurişi alte 27, autentice. Instituția oferă publicului o colecţie de aproximativ 600 de lucrări ale unor artişti ruşi, ale căror opere datează din perioada 1905 – 1930.

Mai mult, muzeul deschide sâmbătă oexpoziţieintitulată „Avangarda rusă la Muzeul Ludwig – Original şi Fals, Întrebări, Cercetări, Explicaţii”.

Lucrările unor artişti ai avangardei ruse au fost deseori falsificate, stalinismul punându-și amprenta asupra lumii artistice ruse.

„Chiar şi recent, picturi din această epocă care s-au dovedit a nu fi autentice au fost prezentate în muzee”, au adăugat ei.

Vizitatorii expoziţiei vor putea vedea tehnici folosite pentru verificarea autenticităţii lucrărilor: imagini în infraroşu şi raze X, teste ale ţesăturilor şi analiza materialelor.

Muzeul Luvru, afectat de criza COVID-19

Din pricina pandemiei de COVID-19, marile muzee ale lumii au fost puternic afectate.

Spre exemplu, Muzeul Luvru din Paris a înregistrat o scădere drastică a vizitatorilor străini din anii trecuți, de până la 75%.

Acum, cel mai mare muzeu din lume a primit 550.000 de vizitatori cele două luni de referință, dintre care aproape 80% francezi, care au rămas fideli Luvrului, în ciuda restricțiilor de vizitare impuse. Ca o comparație, în anii precedenţi, vizitatorii francezi reprezentau între 20-25% din intrări. Acum, criza COVID-19 le-a oferit ocazia de a redescoperi patrimoniul țării.

„Mini-descoperirile” de 20 de minute sunt variantele găsite de muzeu pentru a rămâne pe linia de plutire.

Astfel, cei care doresc vizionarea unei colecţii precise (Napoleon, escală în Egiptul antic sau marii maeştri francezi) cu un ghid, în mod excepţional gratuit şi fără rezervare, au optat pentru această variantă.

Ultima oră
23:55 - Președintele Consiliului European denunță „lipsa de loialitate” a SUA. Charles Michel, mesaj dur după decizia Australiei de a renunța la submarinele franceze în favoarea celor americane
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul misterios ar fi un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori