Familia ministrului Ioana Petrescu, în bune relații cu Adrian Năstase: Fotoliul de la Finanțe s-ar datora acestei apropieri

Familia ministrului Ioana Petrescu, în bune relații cu Adrian Năstase: Fotoliul de la Finanțe s-ar datora acestei apropieri

Casa din comuna Cornu a ministrului Finanţelor, Ioana Petrescu se află la doar doi paşi de cea a lui Adrian Năstase. Aceeaşi apropiere strânsă există însă şi între cele două familii, dezvăluie într-un reportaj jurnalistul Stelian Negrea. Mai mulţi consilieri locali citaţi de ziarist susţin că legătura apropiată dintre tatăl Ioanei Petrescu şi fostul premier, i-ar fi adus acesteia nici mai mult nici mai puţin decât fotoliul de ministru.

Dezvăluirile apar într-un reportaj publicat de jurnalistul Stelian Negrea, care citează mai mulţi consilieri locali. Unul dintre aceştia spune că locuinţa din comuna Cornu a familiei ministrului Finanţelor se învecinează cu vila fostului premier, proaspăt eliberat din închisoare, iar cele două familii au avut întotdeauna o relaţie strânsă, de prietenie. Din care, câştigătoare, ar fi ieşit Ioana Petrescu, şcolită peste hotare şi ajunsă demnitar la o vârstă fragedă.

„A copilarit la Cornu (…). Părinţii ei locuiesc aici, ea vine din când în când la această casă. Ea a plecat cu părinţii la Bucureşti şi de acolo a plecat către SUA unde şi-a făcut studiile. Sunt vecini, vă daţi seama dacă tatăl ei s-a dus la Adrian Năstase şi i-a spus că am o fată deşteaptă, acesta i-a spus adu-o la mine”,  a dezvăluit consilierul local Ştefan Cârciu pentru voxpublica.

Spusele sale sunt întărite de alt consilier local din Cornu.

„Şi eu ştiu faptul că domnişoara Petrescu a ajuns ministru al finanţelor pentru că tatăl domniei sale are o relaţie specială cu Adrian Năstase. Ei doi au propulsat-o la conducerea Ministerului Finanţelor Publice”, a explicat acesta.

Varianta oficială oferită de Ioana Petrescu a fost că l-a cunoscut pe premierul Victor Ponta în 2012 şi că a ajuns ministru al Finanţelor după o alegere dificilă între Washington şi Bucureşti. Variantă contrazisă în schimb de voci din lumea politică locală, care susţin ferm că tatăl actualului ministru al finanţelor este un apropiat al lui Adrian Năstase.

De altfel, casa în care locuiesc tatăl şi mama Ioanei Petrescu se află la doar o aruncătură de băţ de cea a fostului premier. O vilă cu etaj şi balcon, un gard de piatră de râu cu grilaj de fier forjat şi termopane, care se află momentan în renovare, lucrări pentru care edilul comunei susţine că familia Petrescu nu deţine autorizaţie.

Dacă majoritatea localnicilor pot să spună cu uşurinţă de unde începe şi unde se termină moşia lui Năstase, familia Petrescu a ieşit însă mai puţin  evidenţă. Tatăl actualului ministru al Finanţelor Publice este o enigmă pentru localnici. Cei mai mulţi dintre localnici şi consilierii locali par să nu-l cunoască.

Potrivit unor surse, tatăl Ioanei Petrescu a lucrat cu fondatorul PC, Dan Voiculescu până în 1989, în domeniul comerţului exterior.

Familia Ioanei Petrescu a locuit o perioadă la Breaza, actualul ministru fiind de altfel născută în această localitate. După pensionare, părinţii săi s-au retras la Cornu, în casa bunicilor Ioanei Petrescu.

Ultima oră
00:12 - Marius Budăi, despre problema pensiilor speciale: Nu fac eu propuneri şi pentru sistemul de apărare şi ordine publică deoarece ar însemna să mă ocup de tot Guvernul
00:05 - Președintele Croației a semănat confuzie cu amenințarea că va retrage trupele din NATO, pe fondul crizei dintre Rusia și Ucraina. Ce a declarat Zoran Milanovic
23:58 - De ce a părăsit Andreea Tonciu Survivor România 2022. A avut nevoie de intervenția medicului, cu puțin timp înainte de eliminare
23:50 - DSP-urile sunt în colaps. Pacienții se vindecă de Covid până să le răspundă cineva solicitărilor
23:43 - Boris Johnson: Dacă Rusia va invada Ucraina, fiii multor rusoaice nu se vor mai întoarce acasă. Rezistența ucraineană va fi feroce, iar Marea Britanie va mări numărul militarilor din cadrul NATO (VIDEO)
23:27 - Adela Popescu, glume pe seama vârstei lui Răzvan Fodor: Îmi dau seama că nu e chiar așa de rău. Cum a reacționat actorul
23:24 - Administrația Biden a retras oficial ordinul privind vaccinarea obligatorie în marile companii. Actul normativ fusese blocat de Curtea Supremă a SUA
23:06 - Un grup comercial american taie din avântul sancțiunilor anunțate de Biden. “SUA ar trebui să ia în considerare noi prevederi legale”
23:02 - Florin Piersic a plecat din România, la 86 de ani. Motivul pentru care a părăsit țara și cine îl însoțește  
22:52 - Cristian Diaconescu: NATO și SUA au spus foarte clar că la o eventuală invazie a Rusiei în Ucraina răspunsul nu va fi unul militar / Reacția Alianței de sprijin în caz de criză diferă între Marea Baltică și Marea Neagră (VIDEO)