O femeie din Caraș-Severin, ucisă de gripă! Numărul total al deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 179

O femeie din Caraș-Severin, ucisă de gripă! Numărul total al deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 179
foto: Pixabay

O femeie din Caraș-Severin, în vârstă de 79 de ani, a decedat din cauza gripei, numărul total al victimelor cauzate de virusul gripal în acest sezon ajungând la 197, potrivit news.ro.

Așadar, o bătrână din județul Caraș-Severin, care a fost confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3, a decedat, pe 13 aprilie, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Deși avea condiții medicale pre-existente, ea nu era vaccinată anti-gripal.

Acestea fiind spuse, numărul total al deceselor cauzate de gripă, în acest sezon, a ajuns la 197. Epidemia de gripă a fost declarată în 30 ianuarie, când erau confirmate 54 de decese provocate de gripă.

CNSCBT anunţa, joi, că activitatea gripală a continuat trendul descendent şi în ultima săptămână, având o intensitate scăzută, cu răspândire locală doar în unele judeţe. Evoluţia gripei nu mai are caracter epidemic, iar numărul total al cazurilor de infecţii respiratorii acute a fost în scădere faţă de perioada anterioară, scrie news.ro.

Ultima oră