Când începe Festivalul de Film de la Veneția 2020 și ce măsuri au luat organizatorii pe fondul pandemiei de COVID

Când începe Festivalul de Film de la Veneția 2020 și ce măsuri au luat organizatorii pe fondul pandemiei de COVID
Sursa Foto: Deadline.com

În ciuda faptului că, din cauza pandemiei de coronavirus, festivaluri de renume monidal, precum Cannes și Telluride s-au anulat în 2020. Nu același lucru se întâmplă și cu Festivalul de Film de la Veneția, cel mai vechi din lume. Totuși, chiar dacă nu se va anula, restricțiile vor fi draconice.

În ce perioadă va avea locFestivalul de Film de la Veneția 2020

Cea de-a 77-a ediția aFestivalul de Film de la Veneția, organizat de La Biennale di Venezia, se va desfășura între 2 și 12 septembrie 2020, înLido di Venezia. În juriu va fi și Cineastul Cristi Puiu, alături deregizoarele şi scenaristele Veronika Franz (Austria) şi Joanna Hogg (Marea Britanie), regizorul Christian Petzold (Germania), scriitorul Nicola Lagioia (Italia) şi actriţa Ludivine Sagnier (Franţa), iar președinta juriului va fi în acest an celebra actriţă Cate Blanchett.

Principalele măsuri care se vor lua pentru limitarea răspândirii noului coronavirus la Festivalul de la Veneția

La Biennale di Venezia, în colaborare cu autoritățile de sănătate publică, au stabilit măsurilede protecție anti-Covid-19, care urmează să fie adoptate pentru ediția din2020, cu scopul de a garanta protecția tuturor oaspeților și vizitatorilor.

Toți participanții vor fi termoscanați

Accesul se va face prin9 puncte de intrare din stradă sau din lagună, dotate cutermoscanere pentru a măsura temperatura corpului participanților.Accesulva fi refuzat persoanelorcu o temperatură corporală de peste37,5 grade Celsius. Termoscanere suplimentare pentru măsurarea temperaturii corpului vor fi amplasate la intrarea în cinematografe, pe Lido, care se află în afara zonei oficiale a Festivalului de Film de la Veneția: PalaBiennale, Astra și noile arene în aer liber.

Soluții dezinfectante vor fi prezente la tot pasul

Dezinfectanți de mâinivor fi disponibilipublicului în toate zonele în care vor avea acces.Măștile trebuie să fie purtate în toate sălile de spectacol și teatre, atât la coadă, cât șipe toată durata proiecțiilor, dar șiîn aer liber.Numărul de locuri disponibile va fi redus în toate sălile de spectacole și teatre prin alternarea scaunelor ocupate și goale.

Accesul se va face doar pe bază de rezervare prealabilă online

Publicul și toți vizitatorii acreditați la Festivalul de Film de la Veneția trebuie să își rezerve locul în prealabil online, pe site-ul Biennale di Venezia, www.labiennale.org. Biletele pentru public vor fi vândute exclusiv online, pentru a evita cozile. Procedura de rezervare pentruvizitatoriiacreditați va fi curând disponibilă pe www.labiennale.org.

Se vor evita adunările în grupuri mari

Pe Covorul Roșu se va adopta un protocol pentru asigurarea distanțării sociale între delegațiile care intră în Sala Grande, în tribune și la ședințele foto, dar și pentru toate celelalte activități, întâlniri și conferințe, accesul va fi redus, iarlocurilenumerotate.Publicul nu va avea voie să participe la intrarea delegațiilor în Sala Grande, pentru a evita posibile adunări.Ca de obicei, în zona vor fi prezente echipaje ale serviciului medical de urgență, pentru a asiugura asistența medicală publicului, în caz de urgență.

Participanții din afara afara spațiului Schengen vor fi testați de două ori pentru COVID-19

Se va face o selecție riguroasă atuturor oaspeților, delegațiilor și vizitatorilor acreditați la Festivalul de Film de la Veneția cu scopul de a-i ghida și de a-i susține în aplicarea protocoalelor.Toți oaspeții și vizitatorii acreditați din țări din afara spațiului Schengen,vor fi nevoți să se supună testării pentru Covid-19 înainte de particparea la eveniment, iar un al doilea test va fi efectuat la Veneția sub supravegherea La Biennale.

Evenimentul va avea un program mai scurt decât de obicei.Pe lista ediției de anul acesta se află 60 de filme din 50 de țări, în condițiile în care în 2019 au participat 80 de filme.

Filmele aflate în cursa pentru Leul de Aur în 2020

Anul acesta, pentru Leul de Aur se vor bate producții precum Miss Marx, Lila in Haifa, dar și Lovers. Iată lista completă a filmelor de la Festivalul de la Veneția:

 • In Between Dying
 • Le Sorelle Macaluso
 • The Wrold to Come
 • Nuevo Orden
 • Amants (LOVERS)
 • Laila in Haifa
 • Und Morgen die Ganze Welt
 • Dorogie Tovarischi! (DEAR COMRADES!)
 • Spy no Tsuma (WIFE OF A SPY)
 • Khorshid (SUN CHILDREN)
 • Pieces of a Woman
 • Miss Marx
 • Padrenostro
 • Notturno
 • Śniegnu Juz Nigdy nie Bedzie (NEVER GONNA SNOW AGAIN)
 • The Discipline
 • Quo Vadis, Aida?
 • Nomadland