Fetele din România, păcălite să se prostitueze, prin metoda lover-boy: „Eram o sclavă pentru ei, făceam tot ce-mi spuneau” (video)

Fetele din România, păcălite să se prostitueze, prin metoda lover-boy: Eram o sclavă pentru ei, făceam tot ce-mi spuneau (video)
Foto: Pixabay.

Tot mai multe fete din România sunt traficate și forțate să prostitueze peste hotare. Copilele sunt ademenite prin metoda lover-boy, se arată într-o investigație realizată de jurnaliștii BBC.

Victimele nu recunosc că se prostituează

Timp de doi ani, jurnalista Jean Mackenzie a circulat între România și Anglia pentru a demasca și explica de ce această industrie este în creștere. Copiii ajung, deseori, în Marea Britanie, unde sunt ținuți captivi și  forțați să presteze servicii sexuale contra cost.

Patru fete din România au fost depistate într-o casă din  Birmingham, în urma unei operațiuni desfășurate de poliția britanică. Copilele purtând doar lenjerie intimă. Minorele fiind obligate să presteze servicii de natură sexuală contra cost, iar dreptul lor la liberă trece fiind restricționat de către traficanți.

Victimele au fost ridicate și duse la un centru de consiliere, însă, acestea nu au recunoscut că au fost traficate. Din aceasta cauză, fetele au fost trimise înapoi la casa din Birmingham, unde se presupune că este situat sediul bordelului.

Minorele refuză să se întoarcă în România

Jean Mackenzie a  fost într-o deplasare în România. Jurnalista voia să afle din ce mediul provin fetele traficante și de ce acestea nu vor să solicite ajutorul autorităților. Femeia a vizitat un adăpost de copii din România.

Iana Matei, președintele Fundației Reaching Out Romania, i-a oferit detalii jurnalistei BBC și i-a povestit cum o fetiță de 13 ani încerca să se întoarcă la cel care a ademenit-o, un traficant în vârstă de 52 de ani.

Iana Matei a specificat că se lovește de cazuri asemănătoare timp de 20 de ani.  „Concluzia este că nu ne pasă”, a spus președintele Fundației Reaching Out Romania.

Mai multe fete sunt influențate de către traficanți. Infractorii insistă pe ideea ca fetele să nu aibă încredere în oamenii legii.

„Eram o sclavă pentru ei, făceam tot ce-mi spuneau. Aveau nevoie de bani și știam că singura soluție este să mă prostituez”, a spus Andreea pentru BBC, o victimă ademenită de către traficanți, citată de click.

Urmăriți B1TV.ro și pe