Firmele lui Dan Voiculescu intră la apă: Mogulul nu și-a plătit facturile

Firmele lui Dan Voiculescu intră la apă: Mogulul nu și-a plătit facturile
Foto: danvoiculescu.ro

Dan Voiculescu se dovedește în ultima vreme un adevărat expert în a ataca presa care-l critică. Asta, probabil, pentru a acoperi cu mult fum realele probleme pe care firmele sale și ale familiei sale le au cu creditorii. Afacerile Voiculescu se clatină la propriu, multe dintre ele fiind în proces de executare silită. SC Logicons SA, firmă controlată de Dan Voiculescu şi unde ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a fost director general, este una dintre societățile executate silit. Nici marca Jurnalul Național nu a fost ferită de probleme care vizau executarea silită. O altă societate marca Voiculescu, „Săptămâna Financiară”, a intrat la începutul anului 2012 în insolvență din cauza problemelor financiare.

Afacerile lui Dan Voiculescu intră, la propriu, la apă. SC Logicons SA, fimă controlată de fostul senator PC a uitat să plătească mai multe facturi către diverse firme care au prestat servicii companiei.

„Noi le-am prestat servicii de consultanţă, pentru care nu ne-am încasat banii. Am vorbit cu ei şi le-am cerut să ne plătească facturile, dar cei de la Logicons ne-au declarat că nu au bani. Prin urmare, ne-am adresat unei firme de recuperat creanţe”, au precizat reprezentanţii firmei Pelyvo Consult, potrivit Evenimentul Zilei.

De altfel, Instanţa a decis că Logicons trebuie să plătească firmei Pelyvo Consult aproape 19.000 de lei, contravaloarea facturilor neachitate, plus penalităţi. Reprezentanții firmei care s-a ocupat de dosar, însă, se plâng că negocierile au eşuat.

„Logicons nu vrea să plătească sub nicio formă. Prin urmare, am demarat executarea silită. Singurul bun pe care îl mai are firma este un autoturism Volvo din 2008, pe care încercăm, cu ajutorul Poliţiei, să-l prindem în trafic şi să-l vindem, ca să ne recuperăm banii”, a declarat Iulian Urban, patronul SC Urban și Asociații SRL.

Potrivit celor de la Evenimentul Zilei, SC Logicons SA este deţinută în proporţie de 99,9% de SC GRIVCO SA, grup de firme controlat de familia lui Dan Voiculescu. În perioada 2006 – 2009, actualul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, a fost directorul general şi administratorul acestei societăţi. Firma se ocupă cu accesarea fondurilor europene, iar în ultimii ani a demarat, potrivit propriului site, mai multe proiecte finanţate din bani europeni.

Și nu este singura firmă cu probleme din familia Voiculescu. Înfiinţată în 2005, societatea „Săptămâna Financiară” SRL a înregistrat creşteri continue doar în ceea ce priveşte datoriile, astfel că, în mai 2012, a intrat în faliment.

STRUCTURA ASOCIAŢILOR „SĂPTĂMÂNA FINANCIARĂ” SRL:

– Camelia Rodica VOICULESCU – 67,50%

– Mihăiţă CRAIU – 22,50%

– Gabriela FIREA (13.07.1972) – 10%

O altă societate care a făcut gaură în bugetul familiei Voiculescu, Jurnalul Național, se confruntă și astăzi cu reale probleme financiare. La finalul lui 2012, Editura „SC G Canale & C SA, unul dintre creditori, anunța vânzarea la licitație publică a Mărcii Jurnalul National aparținând SC Editura Intact SRL. Și asta pentru suma de 7,6 milioane de lei. Ulterior, licitația a fost suspendată. Motivul, Editura Intact SRL a solicitat deschiderea procedurii de faliment cu numai câteva zile înainte de data programată pentru licitație.

Firmele lui Dan Voiculescu, executate silit