Florin Buhuceanu, despre organizarea paradei LGBT: Ne apropiem de politici ale regimului Viktor Orban. N-am întâlnit o astfel de situație cu nicio administrație (VIDEO)

Florin Buhuceanu, despre organizarea paradei LGBT: Ne apropiem de politici ale regimului Viktor Orban. N-am întâlnit o astfel de situație cu nicio administrație (VIDEO)

Primăria București a pronunțat un verdict greu de acceptat de către activiștii LGBT+. Nicușor Dan nu le-a autorizat organizarea marșului Bucharest Pride, de pe Calea Victoriei. Florin Buhuceanu, reprezentantul Asociației ACCEPT a vorbit duminică seară, pentru B1 TV, despre organizarea marșului Bucharest Pirde.

De asemenea, reprezentanţii ACCEPT vor merge luni, de la ora 14.00, la Primăria Capitalei pentru a discuta despre organizarea Bucharest Pride 2021.

„Primăria nu a respectat legea în primul rând. Primele documente care solicitau eliberarea autorizației sunt de la începutul lunii iulie. Apoi, tot în luna iulie, a venit o a doua solicitare din partea ACCEPT. Am înțeles ce se întâmplă pe Calea Victoriei cu restricțiile pietonale și ne-am adaptat acelui context. Mai mult, am făcut un parteneriat cu Asociația Arcen, cu care Primăria se află în relații de colaborare fix pe zona Căii Victoriei, spațiu pietonal, deci nu exista niciun conflict juridic între noi și Arcen, așa cum au încercat să înducă oficiali din Primărie temeri în această direcție. Aceștia sugerau că în acel loc și la acel moment sunt două întruniri publice. Nu sunt două întruniri publice, faptul că te plimbi stradal în weekend nu constituie o întâlnire publică în termenii legii.

Au invocat proiectul pietonal și l-au tranformat în întrunire publică. Sigur că există mulți oameni, dar există modalități diferite de a rezolva chestiunea spațiului. Ne-au dat o bandă, este absolut halucinant să merg cu mașina alături. Asta s-a întâmplat în 2005, a fost îngrozitor. În toate capitalele, bulevarde întregi sunt golite, se dedică unui marș. Din punctul de vedere al organizării, Primăria nu poate spune înainte cu o săptămână mutați-vă pe alt bulevard”, a spus reprezentantul Asociației Accept, în emisiunea „Bună România”, moderată de Răzvan Zamfir și Radu Buzăianu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Motivul pentru care PMB a refuzat organizarea show-ului LGBT+ în Piața Victoriei

Marșul LGBT+ nu a primit „verde” pe Calea Victoriei pentru că zona devine pietonală în weekend, în cadrul evenimentului „Străzi Deschise”.

„Deocamdată, Comisia, întrunită în ședință în data de 5 august 2021, a argumentat pericolele la care s-ar putea expune participanții la eveniment în cazul în care acesta s-ar desfășura pe Calea Victoriei, acolo unde în mod tradițional are loc proiectul intitulat ”Străzi deschise. Membrii de specialitate ai Comisiei au avertizat asupra faptului că pe traseul propus de Asociație va exista deja o densitate importantă de oameni care poate reduce posibilitatea organelor de ordine să îi protejeze pe manifestanți”, susține Primăria.

De asemenea, activiștii au cerut aprobarea pentru o manifestație cu 10.000 de oameni, deși legislația permite doar 500, în contextul COVID.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari