Florin Cîțu, declarații contradictorii despre valul 4: „S-ar putea să fie ceva, dar nimic din ceea ce a fost până acum”

Florin Cîțu, declarații contradictorii despre valul 4: „S-ar putea să fie ceva, dar nimic din ceea ce a fost până acum
Foto: Florin Cîțu / Facebook

Pe fondul valului 4, Florin Cîțu a lansat acuzații dure la adresa entităților care s-au ocupat de gestionarea crizei COVID-19. Oficialul Guvernului a început să caute vinovați.  Declarațiile au fost făcute marți, 21 septembrie, însă cu câteva săptămâni, respectiv luni înainte, afirma cu totul altceva.

Florin Cîțu, 2 iulie 2021, despre valul 4: „S-ar putea să fie ceva, dar nimic din ceea ce a fost până acum”;

Florin Cîțu, 26 iulie 2021: „Suntem pregătiți nu numai de valul 4, suntem pregătiți să depășim pandemia”;

Florin Cîțu, 21 septembrie 2021: „Știam că vine valul 4. Cine nu a ținut cont de ce am spus eu, va fi responsabil”.

De asemenea, și Klaus Iohannis a făcut declarații despre valul 4 în vară, pe data de 9 iulie. Președintele a avertizat că după vacanță „revine pandemia”.

„Nu, eu nu sunt adeptul vaccinării obligatorii şi noi, de fapt, de la început de când spunem de diferite tipuri de vaccin, am spus că vaccinarea este voluntară şi aşa va rămâne, însă sunt de părere că este nevoie de mai multă vaccinare. România este dintre statele care are un grad mic de vaccinare şi prin asta automat suntem mult mai expuşi în faţa valului patru care se vede că vine.

Deja, sunt state europene unde valul patru se poate măsura. Eu îmi doresc tare mult ca românii să înţeleagă foarte bine că pandemia nu s-a terminat. Acum suntem într-o pauză de vară, dar pandemia revine cu noi şi noi variante, mutaţii ale virusului şi singura protecţie este vaccinul. De aceea repet: vaccinaţi-vă până sunteţi sănătoşi!”, a declarat Iohannis.

Florin Cîțu, suspiciuni cu privire la Ioana Mihăilă, de la USR-PLUS

Florin Cîțu a anunțat astăzi, că va solicita o anchetă cu privire la modul în care Ministerul Sănătății a făcut pregătiri pentru valul 4 al pandemiei de COVID-19.

„O să cer o anchetă/analiză, pentru că vreau să știu cum a fost pregătit valul 4. Știam că vine valul 4. Eu am spus după ce s-a terminat valul 3 că nu vreau să se reducă numărul de paturi în secțiile ATI pentru COVID. Am spus foarte clar că trebuie să rămână intactă capacitatea noastră de a răspunde”, a declarat premierul, prezent la Sinaia, unde a participat la semnarea contractului de finanțare a Spitalului Orășenesc.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare