Florin Cîțu: Reperele istoriei ne dau încredere că, urmând exemplul înaintașilor noștri, ne putem mobiliza și noi pentru a face față marilor provocări ale perioadei actuale

Florin Cîțu: Reperele istoriei ne dau încredere că, urmând exemplul înaintașilor noștri, ne putem mobiliza și noi pentru a face față marilor provocări ale perioadei actuale
Foto: Facebook @ Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu precizează că repere istorice precum obținerea independenței naționale sau începutul monarhiei sunt momente care ”ne dau încredere că, urmându-le exemplul înaintașilor noștri și conștientizând care sunt prioritățile momentului, ne putem mobiliza și noi”.

Florin Cîțu: Zilele de 9 și 10 mai marchează, în istoria României, momente importante

”Zilele de 9 și 10 mai marchează, în istoria României, momente importante legate de dobândirea independenței naționale și de începuturile monarhiei.

Discursul memorabil din 9 mai 1877 al ministrului de externe de atunci, Mihail Kogălniceanu, prin care anunța proclamarea independenței, consfințirea acestui act la 10 mai 1877 de către Principele Carol I și eforturile diplomatice depuse de conducătorii vremii au dus, ulterior, la recunoașterea oficială a independenței de stat. Devenită monarhie tot într-o zi de 10 mai, în 1881, România și-a urmat apoi hotărâtă destinul la care a visat în Europa, iar acum își continuă acest destin, pe care și Familia Regală a României l-a susținut permanent”, a transmis Florin Cîțu, printr-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Guvernului.

Astfel, premierul precizează că, urmând exemplul înaintașilor, liderii de azi se pot mobiliza pentru a face față provocărilor actuale. Cîțu menționează, în acest context, lupta cu pandemia de coronavirus, pentru care spune că este nevoie de eforturi comune ale tuturor reprezentanților clasei politice.

„Astăzi, astfel de repere ale istoriei ne dau încredere că, urmându-le exemplul înaintașilor noștri și conștientizând care sunt prioritățile momentului, ne putem mobiliza și noi, cei de astăzi, pentru a face față marilor provocări ale perioadei actuale. Societatea civilă, cetățeni, reprezentanți ai autorităților și clasa politică să ne unim eforturile împotriva pandemiei, pentru a reveni treptat la normalitate și pentru a restarta sectoarele cele mai afectate de pandemie”, se mai arată în mesajul premierului.

Florin Cîțu: Reperele istoriei ne dau încredere că, urmându-le exemplul înaintașilor noștri, ne putem mobiliza și noi pentru a face față marilor provocări ale perioadei actuale

Tags: