Focar în SUA: 75% dintre persoanele cu COVID, vaccinate. Dr. Beatrice Mahler: „Aș susține varianta unei variante noi de vaccin” (VIDEO)

Focar în SUA: 75% dintre persoanele cu COVID, vaccinate. Dr. Beatrice Mahler: „Aș susține varianta unei variante noi de vaccin (VIDEO)
Dr. Beatrice Mahler / Foto: Captură spot video Guvernul României

75% dintre persoanele infectate cu varianta Delta a SARS-COV-2, dintr-un focar din Massachussets, Statele Unite, erau vaccinate cu Pfizer, Moderna și Johnson&Johnson. Informațiile au fost publicate de celebrul CDC – Centrul pentru Prevenția și Controlul Bolilor din SUA, în contextul în care populația statului este vaccinată în proporție de 70%.

Pe de altă parte, 79% dintre cei infectați au prezentat simptome, iar 4 dintre cele 5 persoane care au avut nevoie de spitalizare erau vaccinate.

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din București, a comentat pentru B1 TV cele mai recente date, în contextul crizei COVID-19.

„Aceste date trebuie privite cu multă atenție și responsabilitate, pentru că suntem în fața unei variante Delta care începe să-și arate amploarea pe care poate să o inducă la nivel infecțios, în populația unei localități, indiferent dacă este vaccinată sau nu.

Știam și până în acest moment că persoanele vaccinate se pot infecta în momentul în care intră în contact cu persoane cu varianta Delta, dar acest procent este extrem de mare, ceea ce ne atrage antenția asupra faptului că în momentul în care există riscul de transmitere comunitară, și celelalte măsuri de protecție trebuie să facă parte din comportamentul pe care-l avem și vaccinul, singur, nu este suficient pentru a ne proteja de boală”, a declarat Beatrice Mahler, pentru B1 TV.

Dr. Beatrice Mahler: „Varianta Delta a virusului SARS-COV-2 începe să fie comparată în literatură cu modalitatea în care se transmite varicela”

În opinia medicului, România nu are nevoie de relaxări.

„În acest moment, nu cred că trebuie să ne relaxăm, în condițiile în care România este înconjurată de țări din zona roșie, ca urmare a numărului mare de infectări cu varianta Delta a virusului.

Varianta Delta a virusului SARS-COV-2 este extrem de contagioasă, începe să fie comparată în literatură cu modalitatea în care se transmite varicela, adică cu o rată de contagiune foarte mare. O infecție care-și modifică simptomatologia la persoanele vaccinate, își modifică evoluția la persoanele vaccinate, fiind mai blândă, dar infecția este posibilă și la persoanele vaccinate. Până în acest moment, din toate datele pe care le avem, vaccinul asigură trecerea printr-o formă ușoară de boală, dacă este vorba despre varianta Delta”, a mai transmis Mahler, pentru B1 TV.

Dr. Beatrice Mahler: „Până în acest moment, nu avem date exacte, vizavi de modul în care vaccinul cu a treia doză poate să asigure protecție acestei tulpini”

Beatrice Mahler nu este sigură că încă o doză de vaccin, în actuala formulă, ar putea oferi imunitate în fața noii variante a SARS-COV-2. De aceea, medicul de la „Marius Nasta” crede că vaccinul ar trebui readaptat.

„Depinde din ce este compusă cea de-a treia doză. Să nu uităm, suntem în fața unei forme oarecum schimbate a virusului. Mai degrabă, aș susține varianta unei variante noi de vaccin, o variantă care să fie adaptată la varianta Delta, care să crească nu doar nivelul de anticorpi, dar și modalitatea prin care acești anticorpi pot lupta cu această variantă Delta, care este acum circulantă. Până în acest moment, nu avem date exacte, vizavi de modul în care vaccinul cu a treia doză poate să asigure protecție acestei tulpini”, a declarat Mahler.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe