Fost angajat Google și Twitter: Facebook şi Instagram urmăresc fiecare mişcare a utilizatorilor de iPhone

Fost angajat Google și Twitter: Facebook şi Instagram urmăresc fiecare mişcare a utilizatorilor de iPhone
Una dintre cele mai folosite aplicații din România le pregătește o srupriză utilizatorilor. Ce vei putea face, direct pe telefon / Foto: Pexels.com

Dezvăluiri neașteptate au fost făcute de un specialist care a lucrat pentru Google și Twitter. Potrivit acestuia, aplicaţiile de iPhone pentru Facebook şi Instagram, ce folosesc un browser propriu, urmăresc toate acţiunile utilizatorilor după ce aceştia dau click pe un link, inclusiv introducerea unor date sensibile, precum parolele şi datele cardurilor.

Facebook, implicat într-un nou scandal privind protecția datelor

Browserele celor două aplicaţii sunt deschise atunci când se dă click pe un link în Facebook sau Instagram şi injectează cod JavaScript în toate site-urile pe care utilizatorii intră.

Cu acest cod, numit „Meta Pixel”, sunt monitorizate toate interacţiunile utilizatorilor, din momentul în care este deschis browser-ul. Se urmăresc click-urile pe reclame, link-urile şi butoanele apăsate, textul selectat, capturile de ecran făcute şi textele introduse.

Practica încalcă regulile ATT (App Tracking Transparency) implementate de Apple, care prevăd că urmărirea utilizatorilor se poate face doar după obţinerea acordului expres al acestuia.

Într-o declarație, Meta a spus că injectarea unui cod de urmărire a respectat preferințele utilizatorilor dacă au permis sau nu aplicațiilor să le urmărească și că a fost folosit doar pentru a agrega date înainte de a fi aplicat în scopuri de publicitate sau de măsurare direcționate pentru acei utilizatori care au renunțat, scrie The Guardian.

„Am dezvoltat în mod intenționat acest cod pentru a onora alegerile [Ask to track] ale oamenilor pe platformele noastre”, a spus un purtător de cuvânt. „Codul ne permite să cumulăm datele utilizatorilor înainte de a le folosi în scopuri de reclamă sau de măsurare. Nu adăugăm niciun pixel. Codul este injectat astfel încât să putem agrega evenimentele de conversie din pixeli.”

Ei au adăugat: „Pentru achizițiile efectuate prin browserul în aplicație, căutăm consimțământul utilizatorului pentru a salva informațiile de plată în scopul completării automate.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)