Fostul ministru Mariana Câmpeanu și-a angajat șoferul pe post de consilier

Fostul ministru Mariana Câmpeanu și-a angajat șoferul pe post de consilier
Foto: evz.ro

Fostul ministru al Muncii Mariana Câmpeanu instalase în instituţiile subordonate o adevărată reţea de apropiaţi. Potrivit jurnaliştilor Centrului de Investigaţii Media, Câmpeanu şi-a angajat şoferul pe post de consilier la cabinetul propriu. Mai mult, bărbatul a primit şi un post de consilier debutant la o instituţie, care gestionează fondurile POS-DRU. În plus, fostul ministru a semnat decizia prin care cumnatul şefei sale de cabinet, Iuliana Coruţ, a devenit şeful Direcţiei Economice şi de Investiţii din minister. La câteva zile după, Iuliana Coruţ a fost ridicată de DNA, fiind acuzată de aranjarea unui concurs.

Adus de Mariana Câmpeanu, prin detaşare de la Casa Naţională de Pensii, unde i-a fost şofer, Nicu Chioşea a ajuns la Ministerul Muncii în luna mai 2012. Potrivit jurnaliştilor Centrului de Investigaţii Media, după nici patru luni, acesta este numit în funcţia de consilier la cabinetul ministrului.

Funcţia de consilier ministerial nu i-a fost însă de ajuns lui Chioşea. În decembrie 2012, şoferul Marianei Câmpeanu devine consilier debutant într-o instituţie care gestionează fondurile POSDRU. După ce Mariana Câmpeanu a demisionat din funcţia de ministru al Muncii, Chioşea a revenit pe postul de şofer la Casa Naţională de Pensii, unde lucrează în continuare.

În februarie anul trecut, şefa de cabinet a Marianei Campeanu, Iuliana Coruţ, era audiată la DNA sub acuzaţia că a participat la trucarea unui concurs de angajare pe un post important în Autoritatea de Management a POS-DRU. Între timp, Coruţ a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare, procesul fiind acum în recurs. Tot trei ani cu executare a primit, pentru aceleaşi fapte, şi sora Iulianei Coruţ, Simona Dumitriu. Cu doar câteva zile înainte de concurs, fostul ministru semna decizia prin care, la şefia Direcţiei Economice şi de Invesţtii din minister, era numit cumnatul Iulianei Coruţ.

Centrul de Investigaţii Media dezvăluie că Mariana Campeanu nu l-a uitat nici pe cel despre care presa scria că a ajutat-o să ajunga parlamentar. Este vorba despe tehnicianul silvic Sorin Ştefoni, fost primar al comunei hunedorene Densuş. Pe acesta, după ce l-a numit secretar de stat, l-a cadorisit cu o maşină luată prin comodat de la Registrul Auto Român, institutie unde fiul fostului ministru al Muncii este director tehnic. Odată ajunsă la minister, maşina folosită de Ştefoni a fost reparată pe banii instituţiei conduse de Mariana Câmpeanu. Astfel, pentru îngrijirea autoturismului s-au cheltuit aproape trei mii de euro. Masina a fost returnată ulterior Registrului Auto Român.