Fostul prefect al Capitalei, Ghorghe Cojanu, detaşat în cadrul Corpului de inspectori guvernamentali

Fostul prefect al Capitalei, Ghorghe Cojanu, detaşat în cadrul Corpului de inspectori guvernamentali

Şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, a anunţat, vineri, că fostul prefect al Capitalei, Gheorghe Cojanu, schimbat din funcţie pentru că nu a știut numărul de noi infectări cu Covid-19 din oraşul de care răspunde, a fost detaşat în cadrul Corpului de inspectori guvernamentali.

Fostul prefect al Capitalei a fost detaşat în cadrul Corpului de inspectori guvernamentali

“În cazul fostului prefect Gheorghe Cojanu s-a aplicat formula mobilităţii în funcţie, respectiv detaşarea acestuia în cadrul Corpului de inspectori guvernamantali”, a declarat Ionel Dancă.

Întrebat dacă Guvernul a considerat că Gheorghe Cojanu are competenţe de a rămâne pe o funcţie înaltă, de ce a mai fost schimbat din funcţia de prefect, şeful Cancelariei premierului a răspuns: “Sunt chestiuni diferite. Corpului inspectorilor guvernamentali este corpului aflat la dispoziţia Guvernului pentru diverse reglementări, atribuţii în ceea ce priveşte zona aceasta de monitorizare, asistenţă a serviciilor publice din cadrul administraţiei publice centrale, este o zona de competenţă unde Guvernul a considerat că domnul Gheorghe Cojanu poate se activeze în continuare, în timp ce evident pentru funcţia de prefect guvernul a decis că este oportună înlocuirea acestuia cu altă persoană, cu domnul Traian Berbeceanu”, scrie news.ro.

Amintim că Gheorghe Cojanua fost surpins de către jurnalişti că nu ştia nici la 10 ore de la comunicarea publică a datelor oficiale despre situația la zi a epidemiei decoronavirus, care este numărul de noi infectări din oraşul de care răspunde. Prefectul şi-a motivat greşeala, spunând că se afla la cumpărături şi a admis că se mai „bâlbâie” în comunicarea publică pentru că este permanent „în tensiune”.

Traian Berbeceanu este noul prefect al Capitalei

Traian Berbeceanu a fost numit în funcția de prefect de prefect al Capitalei. Hotărârea de Guvern, cu caracter temporar, prin care acesta a fost numit a fost publicată joi seara, 22 octombrie în Monitorul Oficial.

„Domnul Berbeceanu Traian exercită, cu caracter temporar, în condițiile legii, funcția publică de prefect al municipiului București”, se arată înhotărârea de guvern.

Cine esteTraian Berbeceanu

Traian Berbeceanu(46 de ani) ocupă funcția de șef de cabinet al lui Marcel Vela din decembrie 2019. El este fostulșef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba, în perioada 2005-2013. A părăsit funcția pentru că a fost subiectul unei anchete a DIICOT, fiind acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 3,5 milioane de lei. Astfel, în perioada 24 octombrie – 26 noiembrie 2013 a stat în arest.

Traian Berbeceanua fost achitat în 2016, în primă instanță. A fost găsit nevinovat pentru fapte de luare de mită, sprijinire de grup infracțional organizat, spălare de bani, fals în declarații, fals sub semnătură privată, complicitate la delapidare.