Fostul primar al Bacăului, Romeo Stavarache, condamnat la 6 ani de închisoare pentru luare de mită

Fostul primar al Bacăului, Romeo Stavarache, condamnat la 6 ani de închisoare pentru luare de mită
Foto:click.ro

Fostul primar al Bacăului, Romeo Stavarache, a fost condamnat la șase ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea mai multor fapte de luare de mită, informează Agerpres. În același dosar, afaceriștii Liviu Goian și Liviu Vasile Cenușă, precum și Constantin Apostol, fost director general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord—Est, au primit câte 3 ani de închisoare cu executare.

Totodată, instanța a dispus confiscarea de la Stavarache, Goian și Cenușă a sumelor de 810.670 lei și 1.259.789,03 lei primite ilegal, iar pentru același motiv de la Stavarache și Apostol a 100.000 de lei. Decizia nu este definitivă, iar avocații condamnaților au anunțat deja că o vor ataca.

Ei au fost acuzați de luare de mită, complicitate la luare de mită, respectiv dare de mită.

Procurorii DNA au susținut că, în perioada 2008-2011, primarul Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalți trei inculpați, ar fi pretins și primit de la patru oameni de afaceri din Bacău diverse sume de bani pentru sponsorizări, care însă nu se regăsesc în contabilitățile entităților pentru care au fost solicitați. Trei dintre acești patru oameni de afaceri au făcut denunțuri la DNA.

În același dosar a fost judecat și omul de afaceri Costel Cășuneanu. El a susținut că nu a dat niciodată mită nici lui Stavarache, nici interpușilor săi. Cășuneanu nu a primit nicio condamnare.

Stavarache a fost condamnat și la 5 ani pedeapsă complementară prin interzicerea unor drepturi civile, iar ceilalți trei inculpați, pe lângă pedeapsa cu executare, au primit și 3 ani pedeapsă complementară prin interzicerea unor drepturi civile.

Ultima oră
11:00 - Moda mașinilor pe plajă a ajuns și în SUA. Un autoturism de lux, parcat la malul mării (VIDEO)
10:39 - O nouă formă de malware face tot mai multe victime în mediul online. Hackerii au acces la datele personale printr-o aplicație falsă
10:38 - Titularizare 2021. Sorin Cîmpeanu: 20% dintre candidați nu au luat nici măcar nota 5. Din promoția curentă, au rezultate și mai slabe. 15 candidați au luat nota 1, avem unii eliminați pentru fraudă (VIDEO)
10:25 - Dacia și-a suspendat activitatea în uzina de la Mioveni. Motivul pentru care angajații au fost trimiși acasă
10:10 - Octavian Berceanu: 70-80% din deșeurile abandonate în Sectorul 1 provin din renovări de apartamente și birotică. Avem o iresponsabilitate pronunțată în rândul cetățenilor. Trebuie să disciplinăm populația (VIDEO)
10:02 - Tanczos Barna, o nouă măsură care îi vizează pe șoferi. În ce condiții ar putea fi confiscate mașinile parcate
09:49 - Alin Stoica: Deșeurile din Sectorul 1 sunt colectate / Dacă abandonăm gunoaiele pe stradă și apoi ne plângem că e murdar nu e o atitudine civică. Sper să vedem curând amenzi exemplare (VIDEO)
09:42 - Spărgătorii de semințe, puși de polițiști să măture cojile. Ce amenzi au primit
09:30 - Centrul Info Trafic, avertisment pentru șoferi: Traficul, restricționat pe A1 București – Pitești și pe A1 Deva – Nădlac
09:15 - Andrei Baciu: Am putea avea peste 1.500 de infectări cu coronavirus pe zi la vârful valului 4, care poate veni la sfârșitul lunii septembrie