Fostul primar Cristian Popescu Piedone, contestaţie la executarea pedepsei de 4 ani primită în Dosarul Colectiv

Fostul primar Cristian Popescu Piedone, contestaţie la executarea pedepsei de 4 ani primită în Dosarul Colectiv
Fostul primar Cristian Popescu Piedone, contestaţie la executarea pedepsei de 4 ani primită în Dosarul Colectiv. Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul primar Cristian Popescu Piedone a depus contestaţie la executarea pedepsei primite în Dosarul Colectiv, în care a fost condamnat la 4 ani de închisoare.

Adina Pretoria Dumitrache și Viorel Andrei Iugan, judecătorii Curții de Apel București au explicat în motivarea de 1093 de pagini a sentinței din dosarul Colectiv, de ce l-au condamnat și pe fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, la 4 ani de închisoare.

Piedone a depus contestație la executarea pedepsei de 4 ani primită în Dosarul Colectiv

Pe 12 mai, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare pentru abuz în serviciu, pedeapsă scăzută la jumătate faţă de condamnarea de 8 ani şi 6 luni de închisoare cât luase la Tribunalul Bucureşti. Acesta a înregistrat calea extraordinară de atac la Curtea de Apel Bucureşti în data de 19 mai, la o săptămână după ce CAB a pronunţat decizia finală în dosarul „Colectiv”.

Judecata magistraților este deosebit de important prin consecințele sale: a condus la trimiterea după gratii a edilului și la atragerea răspunderii patrimoniale a Sectorului 4, care vor trebui să achite despăgubiri de 36 de milioane de euro victimelor de la Colectiv, în solidar cu ceilalți inculpați din dosar și cu ISU București-Ilfov, potrivit G4media.ro.

„Practic s-a dat autorizaţie de funcţionare unui club care nu avea autorizaţie de incendiu şi nici nu avea în concret implementate măsuri adecvate de securitate la incendiu, aspecte care, prin suprapunerea unor alte acţiuni şi inacţiuni ale altor inculpaţi din prezenta cauză, pentru care inculpatul (Cristian Popescu Piedone – n.r.) nu răspunde, au condus la un incendiu cu consecinţe tragice” se arată în paragraful din motivarea judecătorilor care descrie vinovăția primarului Cristian Popescu Piedone.

Piedone este acuzat că a semnat acordurile şi autorizaţiile de funcţionare a clubului Colectiv într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispoziţiile privind controlul după emiterea autorizaţiilor.

De asemenea, judecătorii au concluzionat că primarul Cristian Popescu Piedone a încălcat o atribuție de serviciu prevăzută de o lege primară și detaliată în legislația secundară.

Urmăriți B1TV.ro și pe