Fostul vicepremier Gabriel Oprea a fost denunțat de foști subalterni cu statut de martor protejat (VIDEO)

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a fost denunțat de foști subalterni cu statut de martor protejat (VIDEO)

Fostul vicepremier Gabriel Oprea, pentru care senatorii au dat miercuri undă verde pentru începerea urmăririi penale, a fost denunțat la DNA de foștii subalterni. Mai exact,  de trei funcționari din Ministerul Apărării.

Conform raportului Comisiei juridice a Senatului, cei trei au statut de martor protejat, folosind pseudonimele „Ionescu Claudiu”, „Mihalcea Ionel” și „Manea Victor”.

„Oprea Gabriel, în calitate de ministru de Interne și ordonator de credite, cu ajutorul chestorului principal, Nicolae Gheorghe și a cms. șef Pavel Gabriel — Nicolae, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative a Departamentului de Informații și Protecție Internă și a aprobat achiziția unui autoturism în scopul declarat al asigurării protecției demnitarilor, „cu încălcarea prevederilor legale care limitează achiziționarea autovehiculelor din fondurile operative ale MAI la situațiile premisă ale folosirii autovehiculelor cumpărate în activitățile de urmărite penală a infracțiunilor de corupție”. „Urmare a încălcării atribuțiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei, iar Diviziunea Protecție Personal a DIPI a beneficiat de dotarea cu autoturismul marca Audi 8, (…) în valoare de 91,295.73 euro, folosul fiind necuvenit în raport cu destinația legală a fondurilor operative”, se arată în document.

Senatul a dat undă verde pentru urmărirea penală a lui Gabriel Oprea, informează B1 TV.

Înaintea începerii procedurii, acesta a solicitat colegilor săi să voteze împotriva cererii DNA, argumentând că și-a făcut mereu datoria și nu a încălcat legea niciodată.

Oprea a mai susținut că, în timpul mandatului său, Ministerul de Interne nu a cumpărat o mașină, ci peste 5.000 și toate au fost achiziționate în mod legal.

Senatorii au votat pentru urmărirea penală a lui Gabriel Oprea

#DIRECT_ONE_n24rq7#

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:02 - Un vicepreședinte PSD pune stagnarea dosarului Schengen pe seama lui Iohannis, Ciucă, Aurescu și Bode. Zetea spune că ministrul de Interne ar putea să devină o vulnerabilitate în cadrul negocierilor
21:02 - Noi reguli pentru montarea panourilor fotovoltaice. Ce trebuie să știe românii despre programul „Casa Verde”
20:39 - Încă 13 români repatriați din Turcia. MAE: La nivelul Ambasadei României la Ankara mai sunt în atenție situațiile a două grupuri de studenți Erasmus, precum și alte solicitări punctuale de sprijin
20:33 - Cum să te protejezi mai bine de fraudele din mediul online / Sfaturile autorităților
20:15 - Lista pieselor din finala Selecției Naționale pentru Eurovision 2023. Melodia câștigătoare va fi aleasă sâmbătă (VIDEO)
20:04 - Mai multe persoane au fost prinse în flagrant în timp ce tocau tutun într-o hală din Popeşti Leordeni
20:03 - Leonardo DiCaprio are o nouă iubită. Modelul nici măcar nu era născut când a fost lansat filmul „Titanic” (FOTO)
19:49 - Un inginer japonez a explicat cum rezistă clădirile la cutremurele puternice: „Există legi speciale, stricte”
19:42 - Declarația lui Serghei Lavrov despre Republica Moldova „îl discreditează intelectual”, spune șeful diplomației europene, Josep Borrell: „Este păcat”
19:38 - Două locuințe din Constanța au fost afectate de o explozie, după ce proprietarul uneia dintre ele a vrut să verifice butelia cu o brichetă: „Când am dat să ies afară, a bubuit”