Franţa: Un român cercetat pentru sustragerea a sute de mii de euro din conturi

Franţa: Un român cercetat pentru sustragerea a sute de mii de euro din conturi
Foto: evz.ro

Opt persoane au fost puse sub acuzare de către autorităţile judiciare din Franţa, în urma percheziţiei casei unui român, rezident în Marsilia, acesta fiind suspectat a fi liderul reţelei, relatează Le Figaro.

Cei opt inculpaţi sunt cercetați pentru potențiala lor implicare într-o reţea vastă de contrafacere de carduri, prejudiciul în acest caz fiind estimat la câteva sute de mii de euro.

Cinci persoane au fost închise la penitenciarul Baumettes din Marsilia, iar alţi trei au fost eliberaţi sub supraveghere judiciară.

Persoanele sunt acuzate de fabricare, posesie şi vânzare de echipamente nelegale, fabricare ilegală şi utilizare de carduri bancare și asociere în vederea comiterii de infracţiuni.

La locuința românului în vârstă de 46 de ani, suspectat a fi liderul rețelei, au fost găsiți peste 50.000 de euro în numerar.

Rețeaua opera prin plasarea unor camere video pe unele bancomate de pe Riviera franceză, în unele staţiuni de schi şi pe bulevarde pariziene, sistemul fiind folosit pentru captarea de date şi coduri ale cardurilor,

Membrii grupării vindeau aceste carduri la „specialişti” în acest tip de trafic, acestea fiind utilizate în străinătate, în principal, în Spania şi Italia.