Fumatul, interzis în spațiile publice închise? Fumătorii ar putea fi primiți doar în localuri speciale

Fumatul, interzis în spațiile publice închise? Fumătorii ar putea fi primiți doar în localuri speciale

Fumat în spațiile publice închise, în afara penitenciarelor, ar putea fi interzis, conform unui proiect adoptat de Comisia de sănătate a Senatului, informează Mediafax.

Potrivit sursei citate, fumătorii ar urma să frecventeze baruri și discoteci create special pentru aceștia.

Senatorii din Comisia de sănătate au adoptat, marți, o propunere legislativă ce reglementează fumatul în spațiile publice închise și un amendament care permite acest viciu doar în baruri sau restaurante organizate exclusiv pentru fumători.

Acest amendament mai propune ca tinerii sub 18 ani să nu aibă acces în aceste unități, iar localurile destinate fumătorilor să aibă o dimensiune maximă de 150 mp.

Autorul amendamentului a subliniat faptul că este fumător, trăgând dintr-o țigară electronică în timpul ședinței, spunând că locurile publice destinate fumătorilor sunt absolut obligatorii.

Manuela Mitrea, inițiatoarea proiectului, susține că substanțele nocive din țigări se împregnează în covoarea sau draperii, în spațiile în care se fumează, astfel dăunând celor fără acest viciu. Aceasta a menționat că “fumatul la mâna a treia” este fundamentat științific.

Ultima oră
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)