Furtună violentă în Oradea și grindină în Suceava: Mai multe locuințe au fost avariate

Furtună violentă în Oradea și grindină în Suceava: Mai multe locuințe au fost avariate

Copaci doborâţi, maşini şi case avariate. Aşa arată filmul unei furtuni violente ce a avut loc în Oradea luni seară. Un castan cu un diametru de peste un metru a fost smuls din rădăcină de vântul puternic şi proiectat pe locuinţele oamenilor. Două ore a fost întreruptă circulaţia în centrul oraşului pentru curăţarea locului.

Pe strada Războieni din Oradea, o maşină a fost grav avariată din cauza copacilor căzuţi. În aceeaşi zonă, un arbore a afectat două locuinţe.

“Am acționat chemând pompierii să degajeze drumul și cei de la Electrica ca să verifice dacă nu cumva au fost afectate și rețelele de curent electric,” a povestit un locuitor al orașului.

Vântul puternic a pus la pământ copaci peste tot în oraş. Localnicii cer acum măsuri pentru evitarea pagubelor.

A fost nevoie de intervenţia a trei echipaje de pompieri pentru a curăţa urmele furtunii.

Arşiţă în sud, grindină în nordul ţării. În judeţul Suceava parcă a venit sfârşitul lumii. Grindina a distrus culturile, iar acoperişurile caselor au fost de-a dreptul ciuruite. Oamenii au privit neputincioşi cum munca lor se duce pe apa sâmbetei.

În localitatea suceveană Bălcăuți a plouat torenţial, iar vântul a suflat cu putere. Nu după mult timp a început și grindina. Porumbul, grâul, cartofii și rapița, toate au fost puse pur și simplu la pământ, iar oamenii se plâng că nu mai pot salva nimic.

„Sunt destul de mari acum, când sunt topite. Dar erau destul de mari, erau aşa, cam ca un ou de porumbel. Nu mai ştiu cum e,” a spus o locuitoare din Bălcăuți.

„Dintr-o dată a venit din partea aia, din Dorneşti, de la munte. S-a întunecat, zburau frunzele pe sus, zici că era tocătoare,” a povestit un bărbat din Suceava.

În Dornești, grindina a distrus acoperișurile şi faţadele mai multor case.

„Am stat în casă. Aşa o furtună, parcă ningea. Nu mai este nimic în grădină. Tot, tot a distrus,” a relatat o femeie din Dornești.

În alte două localități sucevene vântul a pus la pământ mai mulți copaci, a spulberat acoperișurile a două case, iar o altă casă și o șură au luat foc după ce asupra loc au căzut mai multe fulgere.

Furtună în Oradea, grindină în Suceava

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21347').select();" id="embed_text_21347" />
Ultima oră
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)
21:10 - Tánczos Barna nu mai vrea să vadă mașini mai vechi de 15 ani. Ce soluții propune ministrul Mediului pentru autovehiculele poluante
21:06 - Bogdan Aurescu, discuții cu Josep Borrell, șeful diplomației UE, despre implicațiile atacului asupra navei Mercer Street, în care și-au pierdut viața un român și un britanic. Mesajul ministrului
20:39 - Cât lemn s-a furat din pădurile României? Tanczos Barna: „Dacă hoţul nu este prins, nu ştii cu cât a plecat” (VIDEO)
20:33 - Alertă de caniculă și incendii de vegetație în Grecia. Două suburbii din Atena, unde se aflau și turiști,  evacuate din calea flăcărilor
20:13 - Universitatea Oxford: Spania, în fruntea listei vaccinărilor anti-COVID-19. Bulgaria şi România, în coada clasamentului