Gabriela Firea a găsit un nou festival pe care să le cheltuie banii bucureștenilor: Primăria Capitalei va plăti 1,5 milioane de lei pentru organizarea "Hey Day"

Gabriela Firea a găsit un nou festival pe care să le cheltuie banii bucureștenilor: Primăria Capitalei va plăti 1,5 milioane de lei pentru organizarea "Hey Day"

Bucureștiul a devenit un oraș al festivalurilor și al decorațiilor în anul de mandat la Primăria Capitalei al Gabrielei Firea. De parcă ce a făcut până acum nu e destul, primarul general a mai găsit un nou eveniment artistic în care să dea din banii bucureștiului în dauna unor problemele mai urgente precum traficul îngrozitor, infrastructura rutieră veche sau școlile a căror tavan pică punând viața copiilor în pericol.

Centrul de Conservare și Valorificare a Tradiției Populare al Municipiului București (CREART), din subordinea Primăriei Capitalei, dă 1,5 milioane de lei pentru organizarea festivalului Hey Day, ce va avea loc la finalul acestei saptămâni în Parcul Izvor. Contractul s-a dat prin cumpărare directă firmei FIVE'S INTERNATIONAL SRL, potrivit site-ului de achizitii publice. Din 2015 până în prezent, firma a primit de la CREART prin cumpărare directă contracte de peste 10 milioane lei pentru închirierea de echipament necesar organizării de evenimente sau servicii conexe, scrie Hotnews.

În cadrul acestui festival vor concerta trupe cunoscute pentru "tribute acts", adică formații care interpretează într-un mod cât mai asemănor cu putință melodiile unor artiști de legendă.

Primăria Capitalei condusă de Gabriela Firea a mai cheltuit doar în 2017 sume importante pentru alte festivaluri: circa 2,6 milioane lei pentru organizarea evenimentului "București, Capitala Iubirii" care a cuprins un Târg de Mărțisor, o serie de concerte live și transmisiunea în direct a finalei Eurovision România 2017 sau alte 1.758.471 de milioane de lei pentru evenimentele de Ziua Europei, ca să dăm cele mai cunoscute exemple.

Urmăriți B1TV.ro și pe