Gafă la mitingul USL de la Timișoara: Crin Antonescu s-a autointitulat o ”gogoaşă cu gem”

Gafă la mitingul USL de la Timișoara: Crin Antonescu s-a autointitulat o ”gogoaşă cu gem”

Preşedintele interimar Crin Antonescu s-a autointitulat o ”gogoaşă cu gem” în fața celor prezenţi la un miting în Timișoara.

Expresia cu ghinion – „Ich bin ein berliner” – a fost folosită pentru prima oară de fostul preşedinte american John F. Kennedy în 1963. A stârnit amuzamentul criticilor tocmai pentru că are o dublă semnificaţie: înseamnă „eu sunt berlinez”, dar poate fi la fel de uşor tradusă şi „eu sunt o gogoaşă cu gem”.

Le spun prietenilor noştri occidentali „noi suntem berlinezi”, adică noi suntem europeni, noi împărţim aceleaşi valori şi idealuri cu voi.

O intenţie lăudabilă de a repara ce mai poate fi reparat din relaţiile româno-germane. Celebra replică a lui John Fitzgerald Kennedy a fost rostită în Berlinul de Vest, în 1963, la data de 26 iunie.

Doar că preşedintele american a fost criticat pentru discursul său, deoarece este ambiguu. Dacă, pe de o parte, expresia se poate traduce „sunt un berlinez” ea mai înseamnă şi „sunt o gogoaşă cu gem.”

Gafa lui Crin Antonescu

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21591').select();" id="embed_text_21591" />
Ultima oră
20:03 - City Insurance a rămas fără autorizație de funcționare. Poziția oficială a ASF
19:58 - Ionel Dancă: Ludovic Orban câștigă! În pofida presiunilor și împotriva tuturor forțelor văzute și nevăzute, moțiunea sa a obținut votul de susținere a 20 de filiale PNL
19:42 - Cristian Bușoi: Alegațiile precum că Ursula von der Leyen și-ar fi amânat vizita în București după congresul PNL sunt pure fabulații. Agenda sa e foarte încărcată și nu e făcută peste noapte
19:29 - Mirel Rădoi a anunțat stranierii pentru meciurile cu Germania și Armenia
19:22 - Asztalos Csaba (CNCD): Certificatul verde COVID în sine nu are elemente de discriminare, dar e important ca aceste restricții, în intepretarea mea, să fie adoptate prin lege, nu prin acte administrative (VIDEO)
18:59 - Activiștii de mediu, bătuți și umiliți de mafia lemnului. Infractorii i-au dezbrăcat la pielea goală (VIDEO)
18:58 - Mihai Dragolea, jurnalistul bătut când documenta mafia pădurilor: S-au năpustit asupra noastră cu topoare și bâte. Să ataci așa în 2021 înseamnă că ai foarte mult furt de acoperit în spate și ai de pierdut sume enorme (VIDEO)
18:05 - Probleme la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Anunțul Nuclearelectrica
18:03 - Guvernul a aprobat lista restricțiilor pentru persoanele nevaccinate anti-COVID-19 / Certificatul verde, obligatoriu la spectacole, cinema, nunți, botezuri dacă incidența sare de 3 la mie
17:47 - Primul oraş din România care revine în scenariul roșu din cauza infectărilor cu coronavirus