Rectorul UB, despre cum vorbeşte Viorica Dăncilă: „Sentimentul pe care îl am e de jenă puternică, pentru că e profesoară”

Rectorul UB, despre cum vorbeşte Viorica Dăncilă: Sentimentul pe care îl am e de jenă puternică, pentru că e profesoară

Viorica Dăncilă a stat în atenţia publică în mandatul de premier nu pentru politicile implementate ci pentru numeroasele gafe şi greşeli de vorbire.

„Orice om îi este frică de o plângere penală”, spunea recent premierul Dăncilă, stârnind amuzamentul tututor. Doar că sentimentul pe care trebuie să îl avem în faţa acestor erori nu e de amumant ci de jenă, o spune rectorul Universităţii Bucureşti, Mircea Dumitru, care aminteşte că aceasta este la bază profesoară.

„Sunt profesor din 1985. Am o vechime foarte mare și mai am câțiva ani până la pensie. Părerea mea despre Dăncilă în calitate de premier probabil că nu interesează așa de mult pe ascultători, dar e și profesor. De puține ori am înțeles până la capăt ce vrea să spună, să transmită. Felul în care vorbește limba română e precar, plin de greșeli de construcție sintactică și de inconsecvențe logice. Sentimentul pe care îl am e de jenă puternică, pentru că e profesoară. Mă întreb cum a reușit să se facă înțeleasă de elevi”, a afirmat Mircea Dumitru la Digi24.

Dacă mai e să amintim de câteva gafe ale premierului nu trebuie să uităm de „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină” sau de „Euro douăzeci-douăzeci” pentru Euro 2020.

Nici limba engleză nu e mai prietenă cu Viorica Dăncilă. În vizita din Israel aceasta a putut spune doar „he he” când a fost în faţa premierului Benjamin Netanyahu, iar la Vatican a amestecat română cu engleza în faţa Papei Francisc. Cel mai recent, vineri, la finalul conferinţei cu premierul croat Andrej Plenkovic, aceasta a întrebat „Make a photo?” în loc de „Take a photo?”.