Galați: Cel puțin 400 de persoane evacuate din Valea Mărului din cauza unei noi viituri. Baraj rupt la Corni (VIDEO)

Galați: Cel puțin 400 de persoane evacuate din Valea Mărului din cauza unei noi viituri. Baraj rupt la Corni (VIDEO)

UPDATE 11:00. Autorităţile au dat alarma în localitatea Pechea din judeţul Galaţi. Localnici sunt evacuaţi din locuinţele inundate în urma viiturii puternice de vineri dimineaţă.  Autorităţile au anunţat că pericolul nu a trecut şi se aşteaptă la ce este mai rău. 

Vineri dimineaţă, într-un baraj care ţine peste 150.000 de metri cubi de apă a apărut o spărtură de 30 de metri. Localnicii spun că aceasta nu poate fi reparată, deoarece se află în amonte de punctul de vărsare.

Ruptura s-a produs în amonte de baraj. Localitățile Băleni, Rediu, Pechea riscă să fie inundate, potrivit primarului din Corni.

O nouă viitură s-a format în judeţul Galaţi, după ploile torenţiale de joi seară. Sute de persoane au fost evacuate, la numari 24 de ore după dezastrul de miercuri.

Sunt ameninţate inclusiv localităţile devastate de inundaţiile de miercuri.

400 de oameni din Valea Mărului sunt evacuaţi.
Potrivit unui nou bilanţ, 16 comune şi mai multe sate au fost afectate de ploile puternice din ultimele două zile, pagube importante înregistrându-se şi în oraşul Tecuci.

Autorităţile gălăţene au dispus suplimentarea numărului forţelor de intervenţie, astfel că în prezent în zonele afectate se află aproape o mie de lucrători.

„Au intervenit 437 de angajaţi ai MAI şi 530 alte structuri (MApN şi forţe locale). În prezent se lucrează la evacuarea apei şi aluviunilor din casele şi curţile afectate din Pechea, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Cudalbi, Costache Negri, Cuca”, a mai spus reprezentantul Prefecturii.

Meteorologii au emis pentru joi seară o avertizare cod portocaliu pentru ploi şi vijelii.

Opt persoane au murit în noaptea de miercuri spre joi, din cauza viiturilor puternice din județul Galați.

O noua viitură în județul Galați: Peste 400 de persoane au fost evacuate în Valea Mărului

Embed:

Baraj rupt de viitură în localitatea Corni, județul Galați

Embed: