Lanțul american de fast-food McDonald’s nu are dreptul de a folosi termenul „Big Mac” pentru produsele din carne de pasăre, după ce nu l-a folosit pentru acestea timp de cinci ani consecutivi, a declarat miercuri cel de-al doilea tribunal superior al Europei, într-o victorie parțială a rivalului irlandez Supermac într-o lungă durată.
Hotărârea Tribunalului din Luxemburg s-a centrat pe încercarea Supermac din 2017 de a revoca utilizarea de către McDonald a denumirii Big Mac pe care compania americană o înregistrase în 1996 pentru produsele și serviciile din carne și pasăre prestate la restaurante, scrie Reuters.
Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) a respins cererea de revocare a lui Supermac și a confirmat utilizarea de către McDonald a termenului pentru sandvișuri cu carne și pui, determinând compania irlandeză să conteste decizia.
Supermac’s, care și-a deschis primele restaurante în Galway în 1978, vinde carne de vită și burgeri de pui, precum și nuggets de pui prăjiți și sandvișuri.
Tribunalul a respins argumentele lui McDonald și a anulat și modificat parțial decizia EUIPO.
„McDonald’s pierde marca UE Big Mac în ceea ce privește produsele din carne de pasăre”, au decis judecătorii.
„McDonald’s nu a dovedit utilizarea autentică într-o perioadă continuă de cinci ani în Uniunea Europeană în legătură cu anumite bunuri și servicii”, au spus aceștia.
McDonald’s nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.
Sentința poate fi atacată la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, cea mai înaltă din Europa.