Gelu Duminică, despre cât de pregătiți sunt profesorii pentru noul an școlar: Mulți nu știau normele pe care trebuie să le aplice, ce trebuie să facă, cum să facă (VIDEO)

Gelu Duminică, despre cât de pregătiți sunt profesorii pentru noul an școlar: Mulți nu știau normele pe care trebuie să le aplice, ce trebuie să facă, cum să facă (VIDEO)

Sociologul Gelu Duminică a vorbit în ediția de miercuri seară a emisiunii „Dosar de Politician”, difuzată pe B1 Tv despre cât de bine sunt informați elevii și profesorii în legătură cu ceea ce se va întâmpla și ce vor trebui să facă odată cu începerea noului an școlar. Respectatul sociolog a dezvăluit că a publicat un sondaj de opinie din care rezultă că situația este dezastruoasă.

Profesorii nu sunt informați suficient în legătură cu noile măsuri pe care vor trebui să le aplice odată cu începerea noului an școlar

„Ieri și alaltăieri am avut un workshop organizat de noi cu foarte multe cadrele didactice în încercarea de a-i ajuta să se pregătească cât de bine se poate acest an școlar. Mulți dintre ei nici nu știau care o să fie normele pe care trebuie să le aplice, ce trebuie să facă, cum trebuie sa facă, dacă încep școala, cum încep școala. Ieri, în timp ce eram în curs se uitau pe listele de la minister. Le spuneam vezi că localitatea ta e pe roșu, pe verde, pentru că nu înțelegeau. Am dat publicității un sondaj rapid făcut în rândul cadrelor didactice și elevilor, care ne arată cu jumătate din sistem, aproximativ, nu prea știe cu ce e mănâncă începutul anului școlar, nu prea înțelege”, a spus Duminică.

Cine se face vinovat de faptul că nimeni nu știe ce trebuie să facă înainte de începerea anului școlar

Întrebat a cui este vina că nimeni nu știe ce trebuie să facă și cum să se comporte la începutul anului școlar în plină pandemie, Gelu Duminică a spus că vina este a tuturor, nu doar a actualei guvernări.

„Nu o să arunc doar în spatele actualei guvernări pentru că e nedrept. În comunitățile cele mai sărace, situația este varză, cei vulnerabili vor fi și mai vulnerabili”, a spus sociologul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Rezultatele sondajului realizat de Gelu Duminică în urma întâlnirii cu profesorii și cu elevii

Potrivit sondajului în cadrul căruia se adresa întrebarea „În ce măsură ați fost consultat cu privire la scenariile de începere a noului an școlar?”, doar 27% dintre profesori și 13% dintre elevi au răspuns că în foarte mare măsură. La polul opus, 19% dintre elevi și 12% dintre profesori au spus că nu au fost consultați deloc.

Ultima oră
20:15 - Cristian Boureanu, implicat într-un accident în centrul Bucureștiului
20:03 - City Insurance a rămas fără autorizație de funcționare. Poziția oficială a ASF
19:58 - Ionel Dancă: Ludovic Orban câștigă! În pofida presiunilor și împotriva tuturor forțelor văzute și nevăzute, moțiunea sa a obținut votul de susținere a 20 de filiale PNL
19:42 - Cristian Bușoi: Alegațiile precum că Ursula von der Leyen și-ar fi amânat vizita în București după congresul PNL sunt pure fabulații. Agenda sa e foarte încărcată și nu e făcută peste noapte
19:29 - Mirel Rădoi a anunțat stranierii pentru meciurile cu Germania și Armenia
19:22 - Asztalos Csaba (CNCD): Certificatul verde COVID în sine nu are elemente de discriminare, dar e important ca aceste restricții, în intepretarea mea, să fie adoptate prin lege, nu prin acte administrative (VIDEO)
18:59 - Activiștii de mediu, bătuți și umiliți de mafia lemnului. Infractorii i-au dezbrăcat la pielea goală (VIDEO)
18:58 - Mihai Dragolea, jurnalistul bătut când documenta mafia pădurilor: S-au năpustit asupra noastră cu topoare și bâte. Să ataci așa în 2021 înseamnă că ai foarte mult furt de acoperit în spate și ai de pierdut sume enorme (VIDEO)
18:05 - Probleme la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Anunțul Nuclearelectrica
18:03 - Guvernul a aprobat lista restricțiilor pentru persoanele nevaccinate anti-COVID-19 / Certificatul verde, obligatoriu la spectacole, cinema, nunți, botezuri dacă incidența sare de 3 la mie