Giugula: Cei 250.000 de euro provin de la un unchi, inventator. Pentru credit plătesc rate

Giugula: Cei 250.000 de euro provin de la un unchi, inventator. Pentru credit plătesc rate
Foto: evz.ro

Consilierul general al Capitalei Doru Giugula, acuzat de conflict de interese în declarația de avere, a explicat că suma la care se referă ANI că ar reprezenta diferenţa dintre averea şi veniturile sale, este moştenită de la tatăl său şi a provenit de la un unchi care a inventat sigiliul folosit la vamă.

Tatăl meu mi-a spus că banii sunt de fratele său, inventatorul sigiliului folosit la vamă„, a spus consilierul general, menționând că a moștenit banii în 2008, scrie Mediafax.

Referitor la creditul bancar de 650.000 de euro în legătură cu care ANI îl suspectează de fals în declaraţii, Giugula a spus că are documente şi că plăteşte rate.

De asemenea, Giugula a mai precizat că în declarațiile sale de avere a menționat toate detaliile referitoare la creditul bancar și la moștenire.

În declarațiile de avere, completate și depuse de Giugula pentru perioada 2008 – 2011,  a menţionat un contract de împrumut în valoare de 650 de mii euro care nu există în realitate. ANI a sesizat Curtea de Apel Bucureşti pentru confiscarea sumei nejustifricate, dar şi Parchetul pentru fals în declaraţii (Detalii AICI).

Ultima oră
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente, iar valul de căldură continuă (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac