Grevă la STB | Ministerul Educaţiei recomandă școlilor să motiveze absenţele elevilor de joi şi vineri și cere Primăriei Capitalei să rezolve problemele cu transportul în comun

Grevă la STB | Ministerul Educaţiei recomandă școlilor să motiveze absenţele elevilor de joi şi vineri și cere Primăriei Capitalei să rezolve problemele cu transportul în comun
Care vor fi prețurile abonamentelor comune STB, metrou și tren Gara de Nord-Otopeni. Vor intra pe piață în curând Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti au recomandat conducerilor şcolilor să motiveze absenţele elevilor de joi şi vineri, zile în care transportul în comun de suprafață din Capitală a fost paralizat de greva de la STB. Acțiunea de protest continuă și acum. Cele două instituții au cerut Primăriei Generale să găsească soluţii, așa încât copiii să poată ajunge la cursuri.

Grevă la STB. Ministerul Educaţiei, mesaj despre elevii afectați

„Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti apelează la autoritatea Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti pentru a găsi resurse astfel încât să asigure rezolvarea problemelor de transport în comun, în mod responsabil, pentru a nu afecta dreptul la educaţie al elevilor, având în vedere pierderile educaţionale suferite deja în contextul crizei sanitare”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Ambele instituții au recomandat școlilor să motiveze absențele elevilor care nu au putut participa la cursuri joi și vineri din cauza grevei.

„De asemenea, se recomandă (…) identificarea de soluţii astfel încât, în cazul prelungirii grevei angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti, elevii care nu pot ajunge în unităţile de învăţământ să desfăşoare activitatea didactică online”, a mai transmis Ministerul Educaţiei.

Greva la STB a continuat, deși instanța a declarat-o ilegală de două ori

Greva angajaților de la STB a continuat și luni, deși Tribunalul București a stabilit de două ori că e ilegală și a dispus reluarea lucrului. Șoferii și vatmanii care au ieșit pe traseu ar fi fost amenințați și intimidați pentru că nu au vrut să continue greva.

Adrian Criț, directorul STB, a anunțat că se fac angajări pentru ca șoferii în grevă să fie înlocuiți cu unii noi. Acesta a avertizat că societatea ar putea intra în colaps dacă activitatea nu va fi reluată curând.

De cealaltă parte, Vasile Petrariu, liderul principalului sindicat, a insistat că Adrian Criț trebuie să renunțe la funcție. Petrariu a mai spus că își dă demisia din PSD și din funcția de consilier general al PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe