Grindina a distrus culturile din opt comune din Botoșani. Alimentarea cu electricitate a fost întreruptă mai multe ore

Grindina a distrus culturile din opt comune din Botoșani. Alimentarea cu electricitate a fost întreruptă mai multe ore
Foto: adevarul.ro

După mai multe săptămâni de caniculă, în Botoșani au avut loc căderi de grindină în noaptea de duminică spre luni. Din cauza dimensiunilor mari ale acesteia, culturile au fost distruse și mai multe acoperișuri au fost afectate. Mai mult, autoritățile au fost neviote să ceară întreruperea alimentării cu energie electrică, pentru a evita posibile accidente grave.

Opt comune au fost afectate parțial în județ de aceste căderi de grindină: Dersca, Ungureni, Brăești, Vârfu Câmpului, Dângeni, Cândești, Mihăileni  și Văculești, relatează Adevărul.

Se pare că peste o mie de case și două școli au fost grav afectate, conform unui bilanț întocmit de autorități. De asemenea, mai multe mii de hectare au fost distruse. Însă bilanțul nu este complet, iar pagubele sunt mult mai mari.

Autoritățile locale au mers luni dimineață în localitățile afectate de grindină, pentru a ajuta primarii și membrii Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență în vederea evaluării distrugerilor. Deocamdată, s-a constatat că au fost distruse parțial 1.500 de acoperișuri ale caselor și anexelor gospodărești și a două școli. Evaluările preliminare au arătat și că au fost afectate culturi de grâu, rapiță, floarea-soarelui, porumb, soia, ovăz și orzoaică de pe aproximativ 7.000 de hectare.

Ultima oră
13:28 - Acces Direct, de la Antena 1, vine cu o nouă blondină: Cosmina Scăunașu. Cine este ea şi ce a spus Mirela Vaida
13:23 - Explozie a cazurilor de COVID: 6.789 în ultima zi. Pandemia a mai făcut 129 de victime. 990 de pacienți la ATI, din care 20 sunt copii
13:11 - Florin Cîțu: O să cer o anchetă pentru că vreau să știu cum a fost pregătit valul 4 de Ministerul Sănătății
13:10 - UE susține Franța, în conflictul cu SUA, pe tema submarinelor nucleare. Care a fost poziția oficială a României / Scandalul se poate extinde și la noi, unde Naval Group a câștigat un contract pentru corvete, care încă nu a fost semnat
13:00 - Vlad Voiculescu (USR PLUS): Campania de vaccinare e un eșec. Problemele – Prioritizarea esențialilor și concursul întru relaxare, când vaccinarea deja încetinea
12:43 - Sute de centre de vaccinare anti-COVID au fost închise temporar. Câte mai sunt funcţionale
12:37 - Ionuț Moșteanu (USR PLUS), despre premier: L-a demis pe Octavian Berceanu de la Garda de Mediu și l-a înlocuit cu fiul unui primar PNL care și-a făcut averea tăind păduri. Ăsta e Florin Cîțu! (VIDEO)
12:24 - Florin Cîțu, despre USR PLUS: Cu fiecare zi în care mă atacă pe mine și pe președintele Klaus Iohannis și susțin AUR, sunt responsabili pentru ce se întâmplă (VIDEO)
12:17 - Incendiu la rafinăria Lukoil de la Ploiești. A fost emis un mesaj Ro-Alert
11:53 - CORONAVIRUS | Rata de infectare în București se apropie de 3 la mia de locuitori