Guvernul va cumpăra 600 de microbuze școlare, însă pentru primării care nu pot angaja șoferi

Guvernul va cumpăra 600 de microbuze școlare, însă pentru primării care nu pot angaja șoferi
Foto: glasul.ro

Guvenul va cumpăra 600 de noi microbuze şcolare, însă blocarea posturilor în administraţia publică locală face ca primăriile care vor beneficia de maşini să nu poată angaja şi şoferii care să le conducă, notează Gândul.

Microbuzele vor fi vopsite în galben şi vor fi inscripţionate cu mesajul „Achiziţionat de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în anul 2013”.

Valoarea contractului va depăși 16,7 milioane de euro, pentru fiecare microbuz statul alocând 28.150 de euro exclusiv din bugetul intern.

Cu toate aceastea, posturile blocate din administrația publică locală face aceste microbuze să nu aibă șoferi care să le conducă, susţine preşedintele Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), Emil Drăghici.

Oficial, Guvernul a anunţat deblocarea posturilor din administraţia publică locală. În practică, pentru a angaja un şofer, un primar are nevoie de semnătura premierului Victor Ponta, printr-un procedeu birocratic complicat care poate dura câteva luni.

Guvernul cumpara microbuze scolare, dar nu are bani sa angajeze soferi

Embed:

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)