Haos în subordinea lui Lucian Bode (PNL). Sindicaliștii spun că „în Poliția Română tocmai a fost declanșată o amplă acțiune de intimidare”

Haos în subordinea lui Lucian Bode (PNL). Sindicaliștii spun că „în Poliția Română tocmai a fost declanșată o amplă acțiune de intimidare”
Foto: Inquam Photos / George Călin

În Poliția Română a început o amplă acțiune de intimidare a polițiștilor rutieri care aplică „avertisment”, susține Sindicatul Europol, într-un mesaj care reliefează haosul din subordinea ministrului de Interne, liberalul Lucian Bode.

„O amplă acțiune de intimidare” în Poliția Română, reclamă Sindicatul Europol

Sindicaliștii susțin că în premieră se admite în scris că „polițiștii sunt obligați să dea amendă, indiferent de circumstanțe”.

„În Poliția Română tocmai a fost declanșată o amplă acțiune de intimidare a polițiștilor rutieri care aplică «AVERTISMENT». Este pentru prima dată când se admite, ÎN SCRIS, faptul că polițiștii sunt obligați să aplice amendă, indiferent de circumstanțe, cu afectarea gravă a independenței agentului constatator care este singurul în măsură să aprecieze asupra faptei constatate”, a scris Sindicatul European, miercuri, pe Facebook.

„Șeful Brigăzii Autostrăzi din cadrul IGPR semnează o adresă prin care le cere polițiștilor rutieri de la nivelul acestei structuri, să «argumenteze» motivul pentru care au aplicat AVERTISMENTE într-un demers fără precedent de a-i determina, subliminal, să acorde doar amenzi. Mai rămâne doar să stabilească concret și «indicatorii de performanță cantitativi» sau în traducere liberă NORMA DE AMENZI”, a continuat Sindicatul Europol.

Organizația îi îndeamnă pe polițiștii care lucrează în structurile de Poliție Autostrăzi să nu dea curs adresei.

„Solicităm tuturor polițiștilor care lucrează la nivelul structurilor de Poliție Autostrăzi să nu dea curs acestei «mizerii» de adrese sau să consemneze în raport faptul că toate sancțiunile au fost aplicate cu respectarea OG 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor”, se mai arată în mesajul Sindicatului Europol.

Urmăriți B1TV.ro și pe