Horia Constantinescu (ANPC), despre Blue Air: Există ipoteza unei forme de șantaj. După ce a primit 67 de milioane de euro de la stat, păgubiții au rămas la fel de păgubiți. A vătămat 70.000 de consumatori (VIDEO)

Horia Constantinescu (ANPC), despre Blue Air: Există ipoteza unei forme de șantaj. După ce a primit 67 de milioane de euro de la stat, păgubiții au rămas la fel de păgubiți. A vătămat 70.000 de consumatori (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, a vorbit despre decizia Blue Air de a suspenda zborurile, marți, pe B1 TV, la „Sub semnul întrebării” cu Robert Turcescu, și s-a arătat de părere că „există ipotea unei forme de șantaj”.

Horia Constantinescu (ANPC), pe B1 TV, despre Blue Air și decizia companiei de a suspenda zborurile

Oficialul consideră că „există ipoteza unei forme de șantaj” în demersul făcut de compania aeriană.

„Există ipoteza unei forme de șantaj. De ce spun acest lucru? Pentru că la momentul la care aceeași companie solicita sprijinul statului, arătând că are o sumă în portofoliu destul de mare de consumatori păgubiți și că dorește să le ramburseze acestora datoria, or iată că după ce au primit suma de 67 de milioane de euro, păgubiții au rămas la fel de păgubiți, având astăzi aroganța de a spune că în urma popririi conturilor sunt nevoiți să țină avioanele la sol”, a declarat Horia Constantinescu.

Șeful ANPC susține că „avioanele urmau să fie ținute la sol oricum”.

„Noi am spus, undeva în urmă cu două luni, că reprezentantul acestei companii ne-a spus că, dacă lucrurile nu evoluează pozitiv pentru ei și statul nu le va mai da alte sume de bani, iau în calcul ieșirea…”, a continuat el.

Întrebat de ce ar fi trebuit să dea bani statul român pentru Blue Air, Horia Constantinescu a afirmat: „Ei se consideră un vector economic. Am înțeles că au depus o plângere penală împotriva mea pentru declarațiile făcute, pentru că acestea cred ei că subminează economia națională. Eu cred că și alte companii ce au traversat situații similare în toată lumea, date de pandemie, au reușit totodată să țină echilibrul între operațiunile economice și consumatori fără să îi vătămeze așa cum au făcut cei de la Blue Air pentru aproape 70.000 și ceva de consumatori”.

„Iată că această mie de consumatori rămași în Aeroportul Otopeni atrag atenția asupra unui fenomen ce ar fi trebuit de mult stopat. Nu putem crede că nu știe nimeni ce se ascunde în spatele acestor situații. Or eu am convingerea că, separat de sancțiunea noastră, vor veni și alte autorități să dovedească că ceea ce noi semnalam este adevărat”, a mai spus Horia Constantinescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)