Huși: Doi poliţişti, loviţi cu maşina de un şofer beat oprit în trafic pentru un control / Lucian Bode cere „toleranță zero” față de astfel de agresiuni

Huși: Doi poliţişti, loviţi cu maşina de un şofer beat oprit în trafic pentru un control / Lucian Bode cere „toleranță zero” față de astfel de agresiuni
Captură Video - B1 TV / Somax TV

Un șofer beat a devenit recalcitrant în timpul unui control în trafic și i-a lovit cu mașina pe cei doi polițiști din echipaj. El a fost prins ulterior de alți agenți. Testarea cu aparatul etilotest a arătat că acesta avea o alcoolemie de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. Incidentul s-a petrecut în din municipiul Huși, judeţul Vaslui. O reacție a avut și ministrul de Interne, Lucian Bode.

UPDATE, 29 iunie: Bărbatul de 44 de ani, din municipiul Huşi, care a lovit intenționat cu mașina cei doi polițiști ce l-au oprit în trafic pentru un control, a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta condusese cu o alcoolemie de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele său există acum un dosar penal pentru ultraj și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Un șofer beat a lovit intenționat cu mașina doi polițiști

Polițiștii l-au oprit pe bărbatul de 44 de ani pentru control. Și-au dat seama că acesta consumase alcool și au cerut testarea cu aparatul etilotest. El a refuzat, a devenit agresiv și i-a lovit cu mașina pe agenți, apoi a plecat.
Polițiștii au ajuns la Spitalul municipal Huși. Unul dintre ei a fost luat pe capotă, iar celălalt a fost călcat pe picior, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, citat de Agerpres.

Șoferul a fost prins tot în Huși de un alt echipaj. Testarea cu aparatul etilotest a arătat o valoare de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost dus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru ultraj și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Reacția lui Bode după incidentul în care au fost răniți doi polițiști

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a cerut toleranță zero față de astfel de situații.

„Ministrul Lucian Bode condamnă cu fermitate astfel de comportamente, cerându-le totodată tuturor factorilor implicați să manifeste toleranță zero față de agresiunile la care sunt supuși angajații MAI în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu. Mai mult, a cerut polițiștilor să intensifice acțiunile pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care au consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe interzise și care prezintă un pericol pentru participanții la trafic”, a transmis Ministrul de Interne, într-un comunicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe