Ialomițianu, despre situația de la ANAF: Persoanele certate cu legea să plece

Ialomițianu, despre situația de la ANAF: Persoanele certate cu legea să plece
Foto: B1 TV

Agenția națională de Administrație Fiscală trebuie reorganizată cât mai curând, iar șeful ANAF este luat în vizor doar pentru că a demarat controale. Angajatii agenției nu au de ce să se plângă în privința salariilor.
Declarațiile au fost făcute, vineri, de ministrul Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu, în cadrul unei Ediții speciale a știrilor B1 TV, realizată de Mădălina Pușcalău.

În cadrul emisiunii, Gheorghe Ialomițianu a declarat că încă de la începutul venirii acestuia în cadrul Ministerului de Finanțe, i-a atenționat și pe cei din gardă și pe cei din vamă că trebuie să respecte legea.

Mai mult, acesta a susținut că angajaților „le-a asigurat un sistem de salarizare destul de atractiv” dar aceștia au continuat să se plângă venituri.

„Sunt unii oameni care indiferent cât le mărești salariile tot vor mai mult, au în sânge, și acei oameni trebuie să plece”.

În plus, Ialomițianu a susținut că procesul de selecție trebuie să aibă loc cât mai repede. Astfel că, Agenția Națională de Administrare Fiscală va fi reorganizată, urmând să plece oameni din vamă și din gardă.

Situația ANAF

Întrebat cum rămâne cu șeful ANAF, Sorin Blejnar, care ridică o suspiciune în cazul controalelor efecuate în ultima perioadă, ministrul a afirmat că Blejnar este luat în considerare pentru simplul fapt că a demarat controalele asupra celor care îl acuză „pentru că au probleme”.

„În calitate de ministru susțin că aceste achete trebuie să meargă până la capat. Persoanele certate cu legea să plece din instituții”, a declarat Gheorghe Ialomițianu.

Persoanele certate cu legea să plece

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)