Tot mai multe petreceri organizate noaptea deranjează liniștea publică în comunitățile din Ilfov. Oamenii, obosiți și disperați, sună la poliție, dar, de multe ori, durează și o oră ca agenții să-și facă treaba. Cu amenzile mici primite, patronii și petrecăreții n-au nicio problemă și continuă distracția. Nimic nu e fiscalizat, iar inspectorii ANAF nu-s nicăieri. Și, în timp ce afaceriștii fac bani cu milioanele fără să plătească taxe, autoritățile au pus gând rău… coafezelor și profesorilor.
Liniștea satului Dimeni, comuna Tunari, a fost tulburată, marți noaptea, de o petrecere cu lăutari și muzică la maxim dată în cinstea „doamnei Cristina”. Polițiștii au catadicsit să vină la fața locului la o oră de la primul apel la 112.
Agenții au ajuns la Libao Luxury, acolo unde se ținea petrecerea, dar distracția a continuat inclusiv cu ei de față.
„Cei doi polițiști, care s-au identificat ca fiind agent Stan Viorel și agent șef adjunct Rotaru Florin, au discutat cu organizatorii circa 20 de minute, însă petrecerea a continuat nestingherită chiar și pe durata prezenței lor, cu volumul la maxim și cu un lăutar care și-a început concertul chiar sub nasul poliției. În tot acest timp, câțiva locuitori au ieșit pe străzi deranjați de zgomotul puternic”, a scris Dan Tăpălagă, pentru G4Media.
Acesta susține că a sunat de 5 ori la 112, dar degeaba: „Abia după ultimele apeluri, după ce mi-am declinat identitatea de ziarist și după un dialog cu operatorul care s-a identificat drept 08 de la poliția Ilfov, acesta din urmă a declarat că va încerca să trimită mai multe echipaje, respectiv forțele speciale dacă e cazul”.
Petrecerea s-a oprit abia în jurul orei 3.00 dimineața.
Un îngrijitor de la Libao a spus că au mai fost petreceri la fel, iar poliția nu intervine.
Nici pe departe nu e o situație singulară. Petrecerile cu muzică la maxim și lăutari sunt în toi în localurile din județul Ilfov. Polițiștii chemați dau amenzi de 1.000 de lei, o nimica toată pentru afaceriștii care fac o avere din astfel de activități neimpozitate.
ANAF-ul, Garda de Mediu, Direcția de Sănătate Publică și primăriile, deși sunt susținute de legislație, nu fac nimic pentru combaterea și pedepsirea acestor abuzuri, în disprețul celor care-și plătesc corect taxele.
Lucian Heiuș a declarat război evaziunii fiscale când nici bine nu se instalase șef la ANAF, dar rezultatele încă nu au apărut și aceste practici continuă nestingherite.
Între timp, autoritățile tratează ca mari evazioniști coafezele, manichiuristele și profesorii care mai fac un ban din meditații. „Noi avem un telefon unic cu care suntem sesizați cu tot felul de lucruri. Suntem sesizați și cu profesori care dau meditații. Întotdeauna mergem când suntem sesizați. O să fim sesizați la fel: că i-a făcut o manichiuristă unghiile, s-a infectat, a luat o ciupercă, s-a supărat, ne-a făcut o sesizare. De obicei, sesizările astea sunt la nemulțumirile clienților”, declara noul şef ANAF.
B1TV.RO a trimis sesizări tuturor instituțiilor invocate pentru a oferi un punct de vedere. Răspunsurile încă sunt așteptate.