Imagini de la protestul subteran din Roşia Montană: Minerii amenință că vor intra în greva foamei (VIDEO)

Imagini de la protestul subteran din Roşia Montană: Minerii amenință că vor intra în greva foamei (VIDEO)

În timp ce liderii politici îşi aruncă unul altuia responsabilitatea, minerii blocaţi în subteran încă de miercuri dimineaţă la exploatarea minieră Roşia Montană refuză să iasă la suprafaţă. În plus, oratcii ameninţă că vor intra în greva foamei, dacă nu le vor fi rezolvate revendicările.

În paralel, mai mulţi oameni au protestat, miercuri noapte, la intrarea în mină. Mienerii de la suprafaţă s-au solidarizat cu cei din subteran şi susţin că sunt gata să coboare şi ei în mină dacă este cazul.

Cei 22 de mineri stau de mai bine de 24 de ore în mina de la Roşia Montană. Deşi unii dintre ei au început să acuze probleme medicale, minerii refuză să iasă din mină până când autorităţile nu vor veni să le asculte revendicările.

Minerii de la suprafaţă s-au solidarizat cu minerii din subteran şi spun că vor intrra si ei în mină dacă va fi nevoie.

”Deocamdată nu știm nimic, azi-noapte am plecat la ora 12:00 de aici. Ei erau încă în mină, hotărâți să rămână acolo, până când revendicările lor vor fi rezolvate. Alți mineri sunt pregătiți să intre. 60 mai sunt încă, plus noi cei de aici, dacă va fi nevoie, vom intra și noi. Și atunci vreau să văd dacă domnul Crin și ceilalți, își vor asuma posibila moarte a vreunuia dintre noi și nu exagerez deloc”, a declarat unul dintre protestatari.

Imagini cu minerii care protestează în subteran la Roșia Montană

Embed:

Ultima oră
20:42 - Tanczos Barna, despre cazul Octavian Berceanu: Trebuie să creăm instituții care merg mai departe fără sincope și dacă un conducător bun părăsește corabia guvernării. Sper că săptămâna viitoare vor fi ape mai liniștite în coaliție (VIDEO)
20:36 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna, despre urșii care au terorizat Brașovul: „E perioada în care aceste exemplare se apropie din ce în ce mai mult de localități”
20:22 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna: Nu mai există acel fenomen de despădurire care s-a constatat acum 5 – 10 ani. A existat complicitate din partea multor organe care ar fi trebuit să protejeze pădurea
20:13 - Tanczos Barna, după discuția cu activistul de mediu bătut la Suceava: I-am spus că trebuie să avem tot timpul grijă să nu se întindă coarda foarte mult. Nu vom reuși niciodată să ne substituim organelor de anchetă (VIDEO)
20:00 - Focar de COVID-19 la Primăria Deva: „Au fost luate măsuri de dezinfecție, iar persoanele bolnave au intrat în izolare”
19:49 - Comisia Europeană va lansa un plan pentru ca UE să facă față la creșterile mari de prețuri la energie
19:41 - Irineu Darău, după ce a spus că alegerile din USR PLUS au fost organizate inechitabil, incompetent și anti-democratic: „Nu cred că poți trata un candidat în felul acesta” (VIDEO)
19:16 - ANAF: Şase firme cu sedii în Bucureşti şi judeţul Gorj au vândut cosmetice de 62,5 milioane lei, fără factură
19:12 - Emilian Imbri: Intensitatea pandemiei o creează omul prin comportamentul lui / Nu cred că ține încă de anotimpuri, în alte țări și vara a fost o explozie de infectări / N-ar fi fost nimic dacă relaxarea era dublată de vaccinare (VIDEO)
19:11 - DENT ESTET, parte a grupului MedLife, reconfirmă poziția de lider al pieței de servicii stomatologice din România, anunțând o creștere de 60% a cifrei de afaceri în primul semestru din acest an față de aceeași perioadă a anului trecut