Incendiu în centrul Bucureștiului! O clădire monument istoric a luat foc (FOTO + VIDEO)

Un incendiu a izbucnit în dimineața de sâmbătă, 12 septembrie, în centrul Bucureștiului. Este vorba despre un hotel, o clădire monument istoric de pe Șoseaua Kiseleff.

Flăcările au izbucnit pe acoperiș. Nimeni nu a fost rănit, 10 persoane au fost evacuate din clădire. La fața locului au intervenit 14autospeciale ale pompierilor.

UPDATE 11:25: ISU a publicat noi fotografii cu clădirea din centrul Bucureștiului, la scurt timp după stingerea incendiului.

UPDATE 10:55: Incendiul este localizat, iar în acest moment se acționează pentru decoperatarea învelitorii. 100 de metri pătrați este suprafața afectată de incendiu, însă suprafața totală afectată de fum și apă este de 600 de metri pătrați, potrivit ISU.

UPDATE 9:53:Pompierii, intervenție la hotelul din centrul Bucureștiului – FOTO

UPDATE9:40: Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București, a oferit mai multe detalii despre incendiul din Kiseleff, pentru B1.ro:

„Totul este sub control, manifestarea a avut loc în podul hotelului, unde tâmplăria este din lemn și asta a influențat dezvoltarea incendiului. Nu sunt persoane rănite, sunt 10 persoane evacuate, posibil clienți. Sunt 14 autospeciale la fața locului. În jurul orei 8 a fost anunțat incendiul.

Urmează să se stabilească cauza de colegii mei, înainte să ne asigurăm că incendiul este stins”, a declarat oficialulpentru B1.ro.

Incediul din Kiseleff (VIDEO)

Clădirea monument istoric din București, scoasă la vânzare de statul român

Clădirea cu podul incendiat este Hotel Triumf, construită în perioada interbelică, în anul 1935. Petre Antonescu este arhitectul care a proiectat clădirea, același care a realizat și Arcul de Triumf. Inițial, hotelul era destinat funcționarilor BNR, iar mai apoi, în timpul sistemului comunist, a primit oaspeți din străinătate. În prezent, acesta este proprietate a RA-APPS (Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolar de Stat).

De ani de zile se încearcă vânzarea hotelului. S-a încercat vânzarea cu 22 de milioane de euro, 20 de milioane de euro, dar nimeni nu s-a prezentat la licitație. Ultimul preț cerut de RA-APPS, în septembrie 2020, este de 17 milioane de euro.