Incendii de vegetaţie uscată şi fond forestier, semnalate în zece judeţe

Incendii de vegetaţie uscată şi fond forestier, semnalate în zece judeţe
Foto: libertatea.ro

Incendii de vegetaţie uscată şi fond forestier care au afectat peste 115 hectare au fost semnalate în zece judeţe. Peste 170 de pompieri militari, pompieri civili, jandarmi montani şi angajaţi ai ocoalelor silvice, Gărzii de Mediu şi Salvamont au intervenit pentru stingerea acestora.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în satul Sebeş din comuna Hârseni, judeţul Braşov, a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată care s-a extins la litiera de conifere din golul alpin situat între vârfurile Berevoiescu şi Ţiganu din Masivul Făgăraş, la o altitudine de 1.500 de metri, pe o suprafaţă de patru hectare, relatează Mediafax.

În judeţul Hunedoara, duminică au izbucnit două incendii în Munţii Vulcan şi comuna Baru. Au fost afectate 32 de hectare de vegetaţie uscată şi doborâturi.

În comuna Vâlcele din judeţul Covasna, focul a distrus trei hectare de vegetaţie uscată şi pepinieră de foioase.

Incendiul izbucnit în urmă cu trei zile în Masivul Bucegi s-a extins şi este vizibil din staţiunile de pe Valea Prahovei. Potrivit unor surse din cadrul ISU Prahova, focul se extinde spre Parcul Natural, însă flăcările nu au cuprins pădurea, ci doar o parte din vegetaţie. În zonă nu se poate interveni cu un elicopter, întrucât niciunul dintre cele două aparate de zbor ale MAI la care pot fi adaptate dispozitive cu apă nu e disponibil. Astfel, se va folosi un avion al unei companii private pentru a ajuta la stingerea acestui incendiu.

S-au semnalat incendii și în județele Alba, Gorj, Neamț, Mureș și Sibiu.