Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului

Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
Incendiu de vegetație la Corbeanca / Foto: Facebook /Corbeanca social community/ Rares Buduroes

Update 01:03: Pompierii au reușit să stingă incendiul, după o intervenție destul de dificilă. Inițial, flăcările s-au extins cu repeziciune. Inițial, la fața locului au intervenit două autospeciale de stingere cu apă și spumă, autoritățile suplimentând ulterior cu încă două autospeciale.

Update 00:16: Primarul din localitatea Periș a precizat pentru sursa citată mai jos că incendiul nu s-a extins pe teritoriul comunei, dar la fața locului a trimis trei autospeciale în zonă. Totodată, acesta a precizat că în cursul serii de joi au fost foarte multe fulgere în zona Periș – Corbeanca.

Update 23:51: Primarul din Corbeanca face apel la cetățeni să nu vină cu autoturismele în zonă, pentru a nu bloca drumul de acces și a îngreuna accesul pompierilor. Flăcările se manifestă între Corbeanca și Periș, iar de la locul incendiului până la case este o distanță de aproximativ 3km, după cum a precizat edilul, la Antena 3.

Un incendiu de vegetație a pornit în această seară în Corbeanca, județul Ilfov. La fața locului sunt trei autospeciale cu apă și spumă ce încearcă să stingă flăcările.

Incendiu de vegetație la Corbeanca

Pentru moment, nu se cunoscut cauzele incendiului, notează Antena 3. În zonă, flăcările se răspândesc cu rapiditate, din pricina vântului puternic, incendiul manifestându-se pe o suprafață de 1 kmp.

Autoritățile au fost alertate de către localnici. Potrivit sursei citate mai sus, flăcările ar fi izbucnit de la vegetația uscată ce se află în zonă.

„Incendiul este între Corbeanca şi Periş. Nu este grav. E departe de case. Poliția Locală e acolo. Cred că cineva a dat foc la miriște. Sunt și pompierii. (…) Bate și vântul”, a explicat primarul din Corbeanca, Valeriu Anton, la Antena 3.

Acesta nu este primul incendiu de vegetație din România. În urmă cu câteva săptămâni, flăcările au izbucnit și la Clisura Dunării. Pădurea de pin din Parcul Natural Porțile de Fier a fost cuprinsă de flăcări, în cursul zilei de vineri, 16 iulie 2021.

Grecia se luptă cu incendiile puternice de vegetație

Incendiile de vegetație sunt o problemă în mai multe țări. Grecia, spre exemplu, se luptă de câteva zile cu flăcările, mai multe localități de la perieria Atenei fiind evacuate.

Românii aflați pe teritoriul Eelen au primit o avertizare RO-Alert, cu privire la incendiile de vegetație.

„Evitați orice acțiuni ce ar putea cauza un incendiu. Accesul în păduri și zonele pline de vegetație este total interzis. Evitați deplasările care nu sunt cu adevărat necesare! În cazul în care simțiți miros de fum sau vedeți flăcări în zonele în care vă aflați, vă rugăm să contactați Departamentul de Pompieri la umărul 199”, este mesajul transmis prin RO-Alert, românilor din Grecia și publicat pe pagina de Facebook Forum Grecia.

Totodată, flăcările au trecut de șoseaua națională ce leagă Lamia de Atena, iar cetățenii sunt sfătuiți să nu pornească la drum, ci să se cazeze în Salonic sau să rămână în Capitală. Autostrada Lamia – Atena a fost închisă.

Urmăriți B1TV.ro și pe