Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)

Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
Incendii puternice în Grecia / Foto: Hepta.ro

Incendiile de vegetație din Grecia se intensifică, în special în Attica, regiune situată în nordul Atenei. Flăcările au trecut de șoseaua națională ce leagă Lamia de Atena, iar cetățenii sunt sfătuiți să nu pornească la drum, ci să se cazeze în Salonic sau să rămână în Capitală.

Monica Velican, avocată la Atena a vorbit, la Actualitatea cu Tudor Mușat despre situație teribilă din Grecia și stadiul în care se află în prezent incendiile de vegetație.

Situația este mai mult decât tragică! Cel puțin în Attica, chiar acum o jumătate de oră incendiile au trecut de șoseaua națională Lamia – Atena.

Sunt zeci și sute de focuri în jurul Attici, în Evia încă nu au reușit să stingă toate focurile, deci situația dificilă în Grecia este în trei zone, în județul Ilia, în Atika (partea de Nord).

Este o situație insuportabilă. Tuturor ne este frică, nu știm cum va fi situația mâine. Totodată, mâine s-au anunțat vânturi puternice, ceea ce nu este benefic.

Zonele despre care vorbim sunt la periferia Atenei, sunt zonele acelea de localități de periferie, în zona de Nord, unde este vegetație.

În zona de centru a Atenei nu există niciun pericol, pericolul este în nord, acolo unde este vegetație. Zona periculoasă este în periferie”, a explicat Monica Velican, avocată în Atena, în direct pe B1 TV.

Locuitorii din zonele afectate, evacuați sau pe punct de evacuare

Avocata Monica Velican a povestit cum trăiesc locuitorii din zonele afectate și ce s-a întâmplat cu aceștia, în condițiile în care la periferia Atenei au fost evacuate mai multe case, din cauza riscului. Peste 100 de localități au fost evacuate.

Există și persoane care sunt la spital cu răni grave, există și doi pompieri răniți și cinci persoane cu arsuri la centrele medicale. Toate acestea din zona Ilia. Nu mă refer doar la zonele turistice, ci la zonele în care sunt români, sunt greci.

Incendii puternice de vegetație pe tritoriul Greciei, în apropiere de Atena
Incendii puternice de vegetație în Grecia, în apropiere de Atena / Foto: Hepta

Din oră în oră ne vin mesaje de atenționare. S-au închis toate parcurile din Atena și din Atika (…) Au fost evacuate în jur de 20 de sate sau poate și mai multe sate sunt evacuate”, a mai explicat ea.

Viața decurge normal în centrul Atenei

În direct pe B1 TV, avocata româncă din Atena a explicat că viața din Atena decurge normal, pericolul fiind în localitățile aflate la periferia Capitalei.

„În Atena viața decurge normal, când vorbim de Atika nu vorbim de centrul Atenei. (…) Centrele turistice și Acropole și muzeele din Atena sunt deschise, lumea nu este în pericol”, a mai adăugat ea.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.