Incendiu puternic în Masivul Postăvaru, pe o suprafață de trei hectare

Incendiu puternic în Masivul Postăvaru, pe o suprafață de trei hectare

Un incendiu puternic a izbucnit miercuri în Masivul Postăvaru, în zona Colții Cheii, una greu accesibilă. Suprafața afectată până la momentul transmiterii acestei știri este de trei hectare, iar pompierii acționează pentru a îl localiza.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, Ciprian Sfreja, a declarat într-o intervenție telefonică pentru B1 TV că incendiul este controlat și nu se pune problema că ar putea exista victime, fiind vorba de o zonă izolată. De asemenea, el a precizat că există trei focare de incendiu, arzând vegetație alpină, uscată, cu flacără mocnită, nu deschisă.

„Intervenim în acest moment cu 30 de pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov și 20 de pădurari de la Ocolul Silvic. Într-adevăr, este o zonă greu accesibilă. Arde și pe peretele stâncos. Vrem să localizăm incendiul astfel încât el să nu se extindă la pădure. Suntem nevoiți să transportăm apa în PET-uri, urcăm cu telecabina, după care se merge 30-40 de minute pe jos. De asemenea, se sapă șanțuri astfel încât incendiul să nu ajungă la fondul forestier,” a declarat Sfreja.

La acest moment nu se știe cât timp va dura intervenția, iar cauza pare a fi canicula, dar există posibilitatea să fie de vină și neglijența umană.

În aceeași zonă, în urmă cu câteva săptămâni a mai izbucnit un incendiu, caz în care a fost nevoie de intervenția unui elicopter pentru a îl stinge.

Incendiu puternic în Masivul Postăvaru

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22853').select();" id="embed_text_22853" />

Tags: