Incendiu puternic la o hală a fabricii ARO Câmpulung: O persoană a suferit arsuri

Incendiu puternic la o hală a fabricii ARO Câmpulung: O persoană a suferit arsuri
Foto: jurnaluldebuzau.ro

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri dimineață, la o hală a fabricii ARO din Câmpulung Muscel, relatează Evenimentul Zilei.

Flăcările au cuprins un depozit depozit în care se aflau 3.700 de deșeuri toxice, inclusiv cianuri.

Sunt depozitate acolo 3.700 de tone de deşeuri periculoase şi nepericuloase, inclusiv cianuri. Această firmă a fost amendată recent de Garda de Mediu cu 100.000 de lei, iar comisarii de mediu au cerut firmei să remedieze problemele privind depozitarea substanţelor chimice, având termen în acest sens până în 13 octombrie„, a declarat prefectul de Argeş, Cristian Soare.

Și primarul din Câmpulung Muscel a confirmat că în depozit există 35 kilograme de cianuri.

Noi suntem mobilizaţi să stingem incendiul şi sperăm sa nu fie efecte din cauza fumului. Din raportările pe care le am, în depozit ar exista şi 35 de kilograme de cianuri„, a declarat primarul din Câmpulung Muscel, Călin Andrei.

La fața locului au fost trimise mai multe echipaje ale pompierilor.

În urma incendiului, o persoană a suferit arsuri în zona feței.
Victima este un tânăr de 25 de ani, angajat al depozitului.

Este un tânăr de 25 de ani cu arsuri pe faţă şi pe mâini. Este angajat al depozitului, dar nu se cunosc împrejurările în care a fost rănit. A fost transportat la spitalul din Câmpulung„, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU Argeș, Mădălina Epure.

Incendiul a izbucnit într-o hală de cărămidă și s-a extins la acoperiș, pompierii intervenind cu mai multe autospeciale.

Săptămâna trecută, 40 de locuitori din zona depozitului de pe platforma fostei fabrici ARO din Câmpulung Muscel au înaintat o petiţie Consiliului Local Câmpulung Muscel în care reclamă că de câteva luni au sesizat mirosuri de substanţe chimice şi suspectează că în depozitul administrat de o firmă din Iaşi sunt deşeuri toxice care le pun sănătatea în pericol.

Ultima oră
20:42 - Tanczos Barna, despre cazul Octavian Berceanu: Trebuie să creăm instituții care merg mai departe fără sincope și dacă un conducător bun părăsește corabia guvernării. Sper că săptămâna viitoare vor fi ape mai liniștite în coaliție (VIDEO)
20:36 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna, despre urșii care au terorizat Brașovul: „E perioada în care aceste exemplare se apropie din ce în ce mai mult de localități”
20:22 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna: Nu mai există acel fenomen de despădurire care s-a constatat acum 5 – 10 ani. A existat complicitate din partea multor organe care ar fi trebuit să protejeze pădurea
20:13 - Tanczos Barna, după discuția cu activistul de mediu bătut la Suceava: I-am spus că trebuie să avem tot timpul grijă să nu se întindă coarda foarte mult. Nu vom reuși niciodată să ne substituim organelor de anchetă (VIDEO)
20:00 - Focar de COVID-19 la Primăria Deva: „Au fost luate măsuri de dezinfecție, iar persoanele bolnave au intrat în izolare”
19:49 - Comisia Europeană va lansa un plan pentru ca UE să facă față la creșterile mari de prețuri la energie
19:41 - Irineu Darău, după ce a spus că alegerile din USR PLUS au fost organizate inechitabil, incompetent și anti-democratic: „Nu cred că poți trata un candidat în felul acesta” (VIDEO)
19:16 - ANAF: Şase firme cu sedii în Bucureşti şi judeţul Gorj au vândut cosmetice de 62,5 milioane lei, fără factură
19:12 - Emilian Imbri: Intensitatea pandemiei o creează omul prin comportamentul lui / Nu cred că ține încă de anotimpuri, în alte țări și vara a fost o explozie de infectări / N-ar fi fost nimic dacă relaxarea era dublată de vaccinare (VIDEO)
19:11 - DENT ESTET, parte a grupului MedLife, reconfirmă poziția de lider al pieței de servicii stomatologice din România, anunțând o creștere de 60% a cifrei de afaceri în primul semestru din acest an față de aceeași perioadă a anului trecut