Incendiul izbucnit în Masivul Bucegi se extinde spre Parcul Natural. Pompierii nu pot interveni în zonă

Incendiul izbucnit în Masivul Bucegi se extinde spre Parcul Natural. Pompierii nu pot interveni în zonă

Un incendiu izbucnit în urmă cu trei zile în Masivul Bucegi s-a extins şi este vizibil din staţiunile de pe Valea Prahovei. Duminică dimineaţă, 25 de voluntari intervin în încercarea de a stinge focul.

Potrivit unor surse din cadrul ISU Prahova, focul se extinde spre Parcul Natural, însă flăcările nu au cuprins pădurea, ci doar o parte din vegetaţie. În zonă nu se poate interveni cu un elicopter, întrucât niciunul dintre cele două aparate de zbor ale MAI la care pot fi adaptate dispozitive cu apă nu e disponibil. Flăcările nu coboară către staţiunile de pe Valea Prahovei, având tendinţa de a se propaga în sus, din cauza curenţilor ascendenţi.

Zona unde se manifestă incendiul aparţine Casei Regale şi este administrat de Romsilva. Zona este una foarte abruptă, iar drumul de pe Platoul Bucegi unde urcă maşinile şi până în zona focarului se parcurge în trei ore.

Echipele de intervenţie vor încerca să urce cu maşini de teren, fiecare maşină urmând să fie încărcată cu 200 de litri de apă. Aproape 2.000 de metri pătraţi din masivul Bucegi au fost afectaţi.

O zonă destul de dficilă, se poate ajunge numai din anumite puncte numai în anumite locuri, vom încerca să montăm niște balustrade în niște locuri mai dificile. E vorba de  un incendiu care s-a extins pe o suprafață foarte mare, zicem noi poate fi vorba de sute de metri pătrați. poate fi vorba și de hectare”, a declarat Gheorghe Haiduc, şef al serviciului de Salvamont Buşteni.

Norocul a fost că flăcările nu au ajuns la pădure. Autorităţile iau în calcul şi folosirea unui elicopter care să transporte apă pentru stingerea incendiului.

Incendiu extins în Masivul Bucegi

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21850').select();" id="embed_text_21850" />
Ultima oră
22:32 - Ludovic Orban: Parteneriatul cu președintele trebuie să fie pe picior de egalitate / După ce Alina Gorghiu a ajuns la șefia PNL, susţinută de Iohannis, „când era de luat o decizie, era un deget arătat spre ceruri” (VIDEO)
22:22 - Florin Cîțu, despre salariul minim: Vreau să avem o soluție până la 1 octombrie. Aș vrea să ne gândim la o formulă care să fie aplicată în fiecare an
22:11 - Raluca Turcan: Cifrele arată că avem creștere economică accelerată. Rezultatele sunt concrete, dincolo de orice bruiaj care există în spațiul public
22:10 - Ludovic Orban critică deciziile lui Cîțu, în raport cu USR-PLUS: „Îi prefer parteneri decât adversari”
21:55 - Florin Cîțu: USR PLUS e în Parlament alături de PSD și AUR. Greșeala mea, că am crezut că e un partid proeuropean
21:37 - Florin Cîțu: E o discuție despre vaccinarea obligatorie în cazul anumitor profesii – personal medical, cadre didactice. Nu e luată o decizie, înclin să merg pe testare. Cum vaccinul e gratuit, testarea se va face din surse proprii
21:30 - Ministrul culturii: Nu există perspectiva închiderii instituţiilor de cultură, în perioada următoare
21:19 - Florin Cîțu: Nu vreau să închid economia. Eu nu voi închide piețele, mall-urile. Azi avem și vaccin anti-COVID-19, și aceste instrumente precum certificatul verde
21:11 - Protejatul lui Cătălin Drulă, de la CFR Călători, și-a dat demisia
21:05 - Virgil Popescu: Spania nu plafonează prețul la gaze, ci acordă o subvenție, exact ce facem și noi / De ce nu este indicată plafonarea prețurilor (VIDEO)