Indonezia: Operaţiune de evacuare după erupţia unui vulcan

Indonezia: Operaţiune de evacuare după erupţia unui vulcan
Foto: stiri.rol.ro

La câteva ore după cutremurul din Japonia, un vulcan a erupt vineri în partea de est a Indoneziei, împrăştiind lavă pe muntele Karangetang. Autorităţile au demarat operaţiunile de evacuare a populaţiei din regiunile afectate, informează Canadian Press.

Potrivit profesorului John Sweeney de la NUI Maynooth, erupţia vulcanul nu a fost provocată de cutremurul din Japonia.

“Ambele se află în Cercul de Foc al Pacificului, dar în afară de acest lucru, nu există nicio legătură între ele”, a declarat specialistul.

Vulcanul se află pe insula Siau, în partea de nord a lanţului de insule Sulawesi, şi a erupt ultima dată în August anul trecut, provocând moartea a 4 persoane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:41 - Rareș Bogdan: Eu sper din suflet să ne prindă Crăciunul în Schengen / Întrebarea este ce se întâmplă în cazul în care nu vom fi admiși. România poate fi un jucător (VIDEO)
22:31 - Unde merg cele 31,5 miliarde euro primite recent de România de la UE
22:28 - Dani Oțil, ultimatum pentru Gabriela Prisăcariu. Motivul pentru care prezentatorul TV ar fi dispus să divorțeze: „Nu vreau să pun presiune pe tine”
22:03 - Trăian Băsescu, lăsat fără microfon în Parlamentul European în timp ce enumera lideri europeni care „s-au pus în slujba lui Vladimir Putin” (VIDEO)
21:58 - Un avion NATO specializat în misiuni de spionaj, strategice și tactice survolează în cerc teritoriul României
21:55 - Alina Petre nu și-a pierdut speranța în dragoste. Fosta noră a lui Virgil Măgureanu vrea să se căsătorească din nou: „Voi face pasul când va veni momentul”
21:34 - Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: Mi s-a spus că în cazul Finlandei lucrurile sunt complet schimbate / Nu cred că premierul Olandei mai are vreun motiv să se opună. Ar fi o jignire pentru poporul român (VIDEO)
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Thriller real la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins în apropierea școlii. Criminalul a fost prins și…declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei